//
du läser...
Allmänt

Fy för den lea Beatrice Ask tunga

Beatrice Ask Thomas Bodström
Beatrice Ask och Thomas Bodström

Var det nån mer än jag som såg inslaget/debatten om polisens framtid med Beatrice Ask och Thomas Bodström på nyhetsmorgon på 4an idag? Herreminje vilket jävla härskartekniskt svin hon är den där Beatrice Ask. Hur kan en människa med ett så vackert namn, som gjord för att bli titeln på en romantiskt storsäljare om charmiga pirater, vara så vidrigt led i käften? Ischa. Ni bara måste höra själva.

Bodström är alltså skitförbannad för att justitieministern Beatrice Ask struntar i sitt ansvar att styra polisen och att rikspolischef Stefan Strömberg fått sparken för att det ska bli förändringar pga en ”ny fas” som sker bättre under en ny rikspolischef. Av den anledningen blir för övrigt Bengt Svenson, tillförordnad rikspolischef för polisavdelningen vid Rikspolisstyrelsen.

Vad den hotta nya ”fasen” innebär kan eller vill BA inte konkretisera och det trots att programledaren frågade rakt på och tydliggjorde vilken fråga som hon ville få svar på, dvs den om fasen; hur det nya ser ut, vad en rikspolischef ska ha för egenskaper. BA slinker undan som vore det var privata saker programledaren ville ha svar på. Snackar istället om att hon tycker att man ska tänka på den lilla polisen i snöröken och försöker därmed jobba fram nåt slags gråtknappskänsla på tre sekunder, utan någon som helst passion om det hon talar om.

Även om Stefan Strömberg är en skitstövel som inte klarar av att samarbeta med kvinnliga chefer och beter sig manschauvinistiskt i allmänhet, borde fan inte Beatrice Ask ”peka med hela handen” på det dödgrävarvis hon tydligen gör i sitt politiska värv som justitieminister. Det är härskarteknik avsedd att förlöjliga och det har jag oerhört svårt för när det används av människor i makthavande ställning när motparten inte svarar med samma mynt. (om det är ett slags jargong som de gillar, dem emellan och alla vet om det)

Och det vill jag säga, trots att jag inte har koll alls på vad politikerna tänker om vad polisen ska jobba med; att ska Beatrice Ask bete sig på det här viset, snacka nedlåtande för att få tyst på kritiska röster (i detta fall Tomas Bodströms) så kommer snart varenda liten polis i landet, snörök eller inte, att maska ihjäl sig så fort det finns en bov i sikte.

Realtid.se om Alliansens oenighet i polisfrågor och brottsbekämpning.

Annonser

About Tant Rasch

"DAMPTANT MED RÄTT ATT PÅVERKA" Lene Rasch är förmodligen en rätt vanlig tant i 50 års-trotsen med hyperaktiva egenskaper.

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Jag blir himla glad om du tar dig tid för en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

TANT RASCH ÄR SÅKLART EN HELT UNDERBAR

Månadsarkiv

Jag smygkollar

RSS Tarot . En del av mig

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Disneyland Can Wait

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Rebecca Rasch

RSS luleadf (bildblogg om Luleå damfotbolls A-lag)

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Marre och Jacki

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Min tama lillfirre Sushiann

David, Krokodilmördaren, Max och Maxine har fått sällskap av det bedårande nytillskottet

Besökare på sidan just nu

VARENDA TAGG :-)

Annonser
%d bloggare gillar detta: