//
du läser...
Allmänt

Är DIN son en våldtäktsman? Nej, HAN skulle aldrig…

Vansinnigt långt inlägg…
(uppdaterade 17/12 med foton från glöggkvällen! =D )

gloggbord

I går kväll var jag på glöggafton hos Elisabeth här i Svartöstaden i Luleå med ett gäng andra Tantor. Vi hade jättekul. Surrade på om allt möjligt. Kom på att det här skulle vi göra om snarast. På Restaurang Carlsson. Många goda asgarv blev det, men också en stor del allvarsamma samtal.

1 Glöggande damer till höger; Elisabeth och Else-Ann.
och nedan till vänster: Helena, Johanna och Martina.

h22 jm2
Nå, så vad talar mogna, frispråkiga damer om då de träffas och kolkar i sig het vitvinsglögg (och himla god ROM!), undrar ni? Ni kan sluta undra. Det tog typ 5 sekunder innan vi kom in på sex. Avancerad sex. Negativ sex, sextrakasserier och sexvåld. Anledningen till sexsnacket var att vi alla har barn i tonåren och 3 av våra döttrar skulle iväg på UH-disco samma kväll. (Ungdomens Hus som kyrkan har i samarbete med Luleå Kommun)

 

Bakgrund:
Det har varit ett himla liv om UH-discona hela året då de lite ”äldre” töserna på 14, 15 år tycker att UH är för tråkigt på grund av att det är (och missförstå mig rätt nu) nedlusat av ”tafsande turkar” som tjejerna kallar det. Detta anser tydligen ”alla” tjejer som går dit. Och vi kvinnor som vart med förr förstår att så ÄR fallet för såna rykten blir inte förankrade hos ungdomarna bara för att det är nån enstaka tjej som råkat ut för nån enstaka killes försagda tafs.

 

Det här med att UH är så trist att gå på kom fram då fler och fler av tjejerna tar sig in på Brasseriet i stan trots att det är 16 års åldersgräns och de bara är 13, 14 år. För övrigt är vaktbiten undermålig, på UH har de inga vakter alls har vi fått veta nu, och på Brasseriet verkar de inte bry sig om att kolla leg. Skitdåligt!! Ska vi föräldrar stå och passa eller?, vakterna och arrangörerna är väl ofta själva föräldrar, hänger deras ungar på sina föräldrars arbetsplatser tror ni..?

 

Inte vet jag om tafsgrabbarna flickorna snackar menar är just från Turkiet men de menar helt klart killarna med invandrarbakgrund. Tyvärr är det så att flickorna står ut med ”turkarna” för att de är i princip de enda killarna som dansar, enligt tjejerna, men som en flicka sa, ”då får man också stå ut med händer både här och där”. (Varför går de svenska tonårsgrabbarna på UH-discot om de inte dansar med tjejerna? Om det nu inte är den egna förstås)

 

Nå, många av tjejerna pallar inte att säga ifrån till grabbarna, en del har förberett sig mer och säger till, men vill de dansa med någon annan än med sina tjejkompisar får de vara beredda på att värja sin kropp. Småtjejerna berättade om att en kompis – nu i höstas, blivit indragen på dass av en kille som ville tafsa lite extra och skulle kyssas trots att hon sade ifrån, hon var helt oförberedd på vad hon skulle göra trots att hon faktiskt är en tjej med skinn på näsan. Hon slapp undan med att hon ropade på kompisarna. Inte visste hennes mamma något, berättade de – då skulle kompisen inte få gå ut mer trodde hon. Man kan ju tänka sig resten. För som sagt var.. inte vill man släppa iväg sin dotter på våldtäktsdiscon.

 

Hur det än ligger till med just UH, verkar inte de här tafsgrabbarna ha fått veta hur man ska bete sig mot flickor och kvinnor och det är för jävligt, inte sant? Men många tonårsflickor har vågat klaga för sina föäldrar den senaste tiden och igår kväll sa man ifrån pga av föräldrapåtryckningar på UH, att om killarna tafsar på tjejena skulle de åka ut.

 

Men det här med tafsande gäller alla grabbar ser ni, det var det vi kom in på i vårt sexsnack. Och nu kommer jag till poängen.

 

Varför måste vi säga till våra flickor att:
Du får inte ha så där urringat, sätt på dig en längre kjol, måla dig inte så mycket, du måste lära dig självförsvar, varför måste ni se ut som en porrskådisar på alla era 5483 lunar-foton? Nej du får inte gå hem själv från discot, det kan hända vad som helst, (underförstått: du kan bli drogad, gängvåldtagen och förat det ska bli extra kul för grabbarnaläggas ut i på Youtube, laddas ned till miljontals datorer för att kränkas om igen) Säg nej till anal-sex – det kan killarna ha med varandra om det är så viktigt för dem efter att ha lärt sig allt om det via porrsurfande, ha inte sex med en kille förrän du verkligen vill själv, och ni har ett okey förhållande, säg inte ja bara för att han annars tänker göra slut, Säg inte ja om du inte vill bara för att ni har ett förhållande för den delen, Etc etc..

 

VARFÖR måste vi säga så till flickorna, tror ni?
Jo, därför att pojkarna är undantagna den här sortens gränssättning. Eller som en mamma sade när vi snackade om det häri ett helt annat sammanhang på ett diskussionsforum jag vistas på, med vad flickorna utsätts för av killarna att ,” Jag har ju en pojke så jag slipper ju sånt”. Eh? Och sen drogs det igång ett snack på det forumet om att pojkarna minsann har det värre, de blir utsatta för misshandel bara de visar sig utanför dörren som leder till men för livet.

 

Ännu mer; Eh? Undrar om det är flickorna som misshandlar dem? Skämt åsido, ja, pojkarna blir misshandlade och ibland till och med dödade av andra pojkar och det är vidrigt. Det borde inte heller ske.
Tillbaka till sexsnacket som vi startade under gårdagskvällen:
Man säger väl inte åt sin lilla snälla kille där hemma att ”han inte ska tafsa på flickor? Att han inte ska droga, våldta och kränka flickor? Näe, säger pojkmamman, han skulle aldrig göra något sådant! Inte MIN son.

 

Och skulle han det finns det förmodligen en god anledning säger pojkmamman. Tjejer är så utstuderade, så manipulativa. Tjejen dansade säkert alldeles för sexigt, hon tordes inte säga att hon egentligen ville, det sa min son, hon hade urringat, kort kjol, målad som en billig hora, hon hade kunnat säga nej, hon har sexiga foton på lunarstorm, gick hem ensammen klockan 12 på natten eller ihop med ett par väninnor från discot (de liksom bad om att bli misshandlade och våldtagna) . Eller denna är väl bara för bäst: De är ju ihop!!! Vidare; ”Hon var så full att hon fick skylla sig själv..

 

”Nej, jag behöver verkligen inte tala om för min son att han inte ska tafsa på flickor minsann, han vet att man inte får göra sånt! Samma kväll säger för övrigt samma mamma i rollen som flickmamma, till sin 15 åriga dotter som är på väg ut på stan för att hänga med tjejkompisarna, du ska väl inte gå ut i den korta kjolen på stan – det ger helt fel signaler lilla gumman.

 

Det här följer med upp i åldrarna, vilket vi vet. Karlar som också är söner, som inte har nåt som helst lust att känna gränser inför kvinnor, karlar som kränker, sextrakasserar, tafsar, slår, våldtar och för den delen dödar, kommer undan med ett, ”hon var utmanande klädd. Hon tänkte lämna mig för en annan, hon ska inte tro att…” etc Och dessa män är inte annorlunda än andra, de i sin hutar i sina döttrar om hur de ska klä sig för att inte bli utsatta och av manssläktet, sitt eget kön.

 

Därför undrade vi under vårt samtal igår kväll, trots att en av oss har söner också, att eftersom vår/din son aldrig skulle tafsa på fjortisbrudarna på disco, kränka dem, slå dem eller våldta dem oavsett klädsel eller situation, VEMS SON är det då som gör sånt? Turkmorsornas tafsande söner, eller?

Annonser

About Tant Rasch

"DAMPTANT MED RÄTT ATT PÅVERKA" Lene Rasch är förmodligen en rätt vanlig tant i 50 års-trotsen med hyperaktiva egenskaper.

Diskussion

3 thoughts on “Är DIN son en våldtäktsman? Nej, HAN skulle aldrig…

 1. Detta inlägg gav mig minnen *S

  Jag var 12 år och gick i skolan långt uppe i lappland. Två av mina klasskamrater slet in mig på toaletten..och sedan blev allt svart.

  Det berättades senare ..för mig att jag kommit ut helt vild . och de båda pojkarna ..var ordentligt blodiga och slagna.

  jag blev så rädd. För mig blev det en fråga om liv och död och jag försvarde mig därefter.

  För dem var allt på skoj men upptäckte att jag var inte så skoj.

  Posted by helenaq | måndag 17 december 2007, 9:30 e m
 2. Undrar vad som hände inuti de där tolvårsgrabbarna åren efteråt?
  Kanske de lärde sig parera och såg till att slå ned tjejerna FÖRST i fortsättningen. *ironisk*

  Kul att det vart ett bra minne för dig i varje fall.

  Posted by Tant Rasch | tisdag 18 december 2007, 1:17 e m

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pingback: Nätdejting, järnänglar, fyllskallar & Carlssons Restaurang « TANT RASCH - söndag 27 januari 2008

Jag blir himla glad om du tar dig tid för en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

TANT RASCH ÄR SÅKLART EN HELT UNDERBAR

Månadsarkiv

Jag smygkollar

RSS Tarot . En del av mig

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Rebecca Rasch

RSS luleadf (bildblogg om Luleå damfotbolls A-lag)

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Marre och Jacki

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Min tama lillfirre Sushiann

David, Krokodilmördaren, Max och Maxine har fått sällskap av det bedårande nytillskottet

Besökare på sidan just nu

VARENDA TAGG :-)

Annonser
%d bloggare gillar detta: