//
du läser...
Allmänt

Int vill insmugglat folk bo i skogen när Malmö finns fattar ni la.

kaliber16dec

Jag har med stort intresse följt radioprogrammet Kaliber som går på söndagar i P1 13.03 med repris på måndagar klockan 11.03.  Det där Kaliber tar upp många samhällskritiska funderingar i varje program. rör om i grytan och får saker att hända pga sin granskning.

Idag var det dags för att ta upp problemet med alla de insmugglade asylsökande irakier som vi tar emot varje dag. Visste ni att bara i Malmö trycker de tydligen in ett 30-tal asylsökande inssmugglade människor  (just nu mest från Irak) varenda dag! Näe, det visste inte jag heller. De hamnar hos hos släktingar och vänner på bostadsområden där de får bo under tiden de väntar på asyl. Sen bor de inträngda med sina 15 släktingar i en liten tvåa och väntar på asyl (tar ett år typ). Jaha. Jag fattar inte? Varför snackar politikerna om att det är så jävla hemskt att smuggelirakierna ska behöva bo ihopträngda hos släktingar för att de inte får söka bostäder medan de väntar på att ärendet tas upp? Det bara måste vara ett skämt.

Jag är övertygad om att ifall de irakier som kommer insmugglade i horder till Sverige idag för att söka asyl får välja vart de vill bo medan de väntar på besked, kommer de till 99,9% att välja att bo inträngda med sina närmaste i en yttepyttelägenhet i Malmö, Stockholm eller Göteborg eftersom alternativet är att de anvisas ett boende tex här i Luleå eller i Arjeplog.

Jag minns hur det var på 80-90talet då vi hade flyktingförläggningar här ute på Kronan i Luleå och runt omkring i Norrbotten. Då var det mest flyktingar från Bosnien det gällde. Det var ett sabla liv. De ville inte vara här, det var för kallt, för litet, för FEL. De bråkade och stal från allt och alla i grannskapen. Norrbottningar som först hade varit välkomnande blev totalt överrumplade. Flyktingarna försökte straffa ut sig så mycket de kunde (japp, de berättade det öppet!) för då skickades de tillbaka till storstäderna där de tänkt sig att bo. Och då ska man ändå veta att det fanns gott om lägenheter och annat boende, tex billiga hus om de fick stanna. Men inte. De ville härifrån. 

Det handlar om rätten att få välja själv. Man vill inte bli styrd, särskilt inte efter att ha satsat sitt och sin familjs liv på att ta sig hit.
Så det kommer inte att funka ändå, det där med att styra upp flyktingtjosan hörninini som bestämmer. Smugglad från Irak av människohandlare, kanske under vidriga omständigheter och äntligen på plats i Sverige – inte kommer de att gå med på att de ska anvisas till tjottahejti. Inte ens för ett år. Det fattar la vem som helst!? Folk som har betalat fruktansvärt mycket pengar för att fly från sitt land är nog rätt så extremt motiverade att se till att få som de vill, tror ni inte? De här människorna är inga offer längre när de kommer hit, utan jäkligt handlingskraftiga. Kom ihåg det.

Åter till Kaliber på P1. Programmet hade bjudit in 3 kommungubbar och en tant för att snacka om flyktingsmugglingen av Irakier. …och nu minns jag typiskt nog bara namnet på Göran Johansson från Göteborg. *suck* Anders Lager tror jag var med.. men sen tar mitt namnkorttidsminne slut. Äh, Ni får la lyssna på programmet själva enna!

göran JohanssonGöran Johansson, känd kommungubbe från Göteborg har för nån månad sedan skapat debatt med sitt uttalande:

Ändra lagen så att asylsökande som kommit till Sverige med hjälp av människosmugglare utvisas direkt”

GJ har alltid vart orädd och slängd i käften, anser jag, och kan nog vara en jävel att debattera med för han e så där skönt göteborgst go´ när han vräker ur sig grejer. Rakt på sak, bara så där.

Vid slutsummeringen av dagens programdebatt ville man bland de andra debattdeltagarna att Göran Johansson skulle nyansera sitt uttalande lite mer om att snöra ut alla smuggelflyktingar omedelbums för att de andra ansåg att man inte kan kollektivisera flyktingfrågan. Men Gurra J sa helt coolt; att ska debatten avslutas och tystna för att han ska gulla ihop det mer nyanserar så kommer han att göra än mer onyanserade uttalanden för att det ska bli en debatt som inte tystnar!

Heja Göran. Jag tycker som du – Vi måste våga snacka om det här!

Montaget högst upp har jag norpat från Kaliber:
Fotot av Göran Johansson kommer från Expressen.

Annonser

About Tant Rasch

"DAMPTANT MED RÄTT ATT PÅVERKA" Lene Rasch är förmodligen en rätt vanlig tant i 50 års-trotsen med hyperaktiva egenskaper.

Diskussion

2 thoughts on “Int vill insmugglat folk bo i skogen när Malmö finns fattar ni la.

 1. Ja, Malmö is going down the drain fortare än kvickt. Är du vänsteranhängare eller Sd-are, förresten?

  Posted by Grue | måndag 17 december 2007, 9:16 e m
 2. Gillar inte kitgrejen vad gäller politik. Känns som ”Lättläst för pöbeln”.

  Jag fastnar i ämnen som distraherar mig bara. Oftast i opposition och självfallet subjektivt sarkastisk.

  Posted by Tant Rasch | tisdag 18 december 2007, 1:00 e m

Jag blir himla glad om du tar dig tid för en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

TANT RASCH ÄR SÅKLART EN HELT UNDERBAR

Månadsarkiv

Jag smygkollar

RSS Tarot . En del av mig

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Disneyland Can Wait

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Rebecca Rasch

RSS luleadf (bildblogg om Luleå damfotbolls A-lag)

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Marre och Jacki

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Min tama lillfirre Sushiann

David, Krokodilmördaren, Max och Maxine har fått sällskap av det bedårande nytillskottet

Besökare på sidan just nu

VARENDA TAGG :-)

Annonser
%d bloggare gillar detta: