//
du läser...
Allmänt

Reinfeldt har fått storhetsvansinne, nu ska vi bli USA

Alliansen verkar över huvud tagit inte se MÄNNISKORNA bakom det som de kallar det ”svenska folket” när de genomför sina förändringar som de inte har sagt ett ord om att de skulle göra under valrörelsen ens till sina egna väljare. Respekt och ödmjukhet för folket, viktiga slagord som Reinfeldt borde använda för egen del istället för att rapa och rapa sitt fåniga Förnyelse. Jag gillar inte den här regeringen, även om de också gör en del smågrejer som gynnar vissa grupper.. Men de ”gynnar” liksom alltid som en falsk belöning för att alla satt vackert och inte sa ett pip när de gör nåt som verkligen får svåra konsekvenser för folk utan medel. Som jag ser det så för Reinfeldt med patrask en personligt riktad, oansvarig och orättvis politik, en politik som drabbar individen där hemma. Det inte är politik som borgarna för längre, utan slakt av lågavlönade, sjuka och arbetslösa.

Jag vill inte vara en missunnsam person men just nu sitter jag här och känner mig personligt påhoppad efter riksdagsdebatten (svt 24 idag) och önskar att Reinfeldt med anhang ska drabbas av livshotande sjukdomar allihopa, böldpest eller nåt, så vi kan placera dem i karantän på nåt privat sjukhus där de kan sitta och gnälla på att den cancersjuka vårdpersonalen vilka tvångsarbetar där för att de ändå kommer att kola av snart (så det gör inget om de får pest de med), för att de inte kommer nog snabbt med den goda konjaken till kaffet. Japp, det är glocal, men så känner jag.

Förnyelse, är Reinfeldts slagord som han helt fräckt plagierat av den amerikanska valrörelsen som pågår i detta nu. Vadå förnyelse? Vafan lever den där statsministern i för värld egentligen? Han påstår att han inte mött den verklighet som människor lever i, för han har minsann vart ut och träffat vanligt folk som gillar det han gör.
Hm. Han kanske borde åka ut och lyssna på den betydligt större antal vanligt folk som INTE gillar det han håller på med istället för att skina som en tupp bland de ”sina”. Reinfeldt glorifierar USA och Clintonpolitik mest hela tiden i debatten, tycker jag. Vi ska genomföra den sortens politik då den skapar samhörighet och vi slipper gammeldags sossepolitik säger han på ett ungefär. Jojo, inte fan är det nytänkande ”förnyelse” han och resten av allianspacket tillför Sverige. Vi når 30-talet om några månader, facken och konflikträtten kommer att slopas för dem har ett jobb och vill behålla det, a-kassorna avskaffas och vanligt folk utan större möjlighet att försörja sig själva om de till exempel blir sjuka kortare perioder, blir fattighjon. Stackars våra ungdomar säger jag bara, den ljusnande framtid kan de glömma.

Jag tror fan att det är en tidsfråga innan alliansen förnyar Sverige, oavsett klass, ända tillbaka till medeltiden. Det ”svenska folket” kan de därmed döpa om till pöbeln. Och det är väl det enda som är bra, som pöbel har man en viss lynchningsrätt, tycker ni inte? Tänk vad mysigt vi ska tillsammans när den privatiserade televisionen förnyar sitt programutbud för dem med riksdalerspoletter till reklam-mätaren, och inför kollektiva hängningar av de onödiga på galg-tv om lördagarna. För jag tänker mig att underhållningsbehovet knappast kommer att bli mindre, kortskallepöbeln måste sysselsättas så den inte tar sig för att protestera mot regeringsbesluten och de mäktiga rikemännen i toppen.

Fredde Reinfeldt som (stolt?) jämförde sig med Clinton och Blair riktade en direkt fråga till Sahlin och ”det svenska folket” i förmiddags, ; Vill vi återgå till det gamla eller följa honom och alliansen till en USA :isk politik? ville han veta.
Tant Rasch svar: Nej tack, jag vill inte att vi bygger om Sverige till USA, plagierar deras politik och införa deras orättvisa social- och försäkringssystem för folk som inte har råd att prioritera och bli nån slags svensk koloni till USA under EU. Och nej, jag vill inte ha förnyelse i den kära riktning som du, Reinfeldt med patrask, ser framför er i era rosa hjärtglasögon. Det känns inte rätt för mig som är det svenska folket och ska leva och försörja mig här. Jag vill att vi ska hjälpas åt så gott vi kan allihopa och jag vill inte att vi väljer att bli en krälande undergiven massa av EGENDOM. Jag behöver faktiskt inte det här, den här sortens politik.

Och herreminje, vad är det för fel på Maud Olofssons öron? Hon lyssnar inte på de svar hon får och upprepar sig samma mening
– Vad är det för fel, vad är det för fel? Hon snackar sig varm och spottar som en kobra om hur hemskt det är att människor får sitta i timmar på de offentliga sjukhusen med en öroninflammation och vill inte debattera om helheten utan bara om sånt här. Det tycker jag i och för sig är bra, att hon vill snacka detaljer alltså. Men hur kommer det sig att hon drar upp en öroninflammation (jag antar att hon menar en unge eftersom det är typiskt för ungar att åka på sånt) som får vänta i timmar när det hon menar är att de föräldrar som kommer att ha råd att betala en privat sjukförsäkring ska slippa vänta en sekund (vilket de ändå kommer att få göra då det ändå inte kommer att gå fortare pga en öroninflammation), medan de som av olika anledning inte har de försäkringar som de borde ha eller inte får ta för att ungen visar sig ha nåt slags sjukdom som försäkringarna inte täcker. Bör de föräldrarna överväga att avliva sina barn? Eller?

Jag personligen oroar mig förfärligt över vad som kommer att hända med högkostnadsskyddet för mediciner. Det kommer att ryka under den här regeringen, tro mig.
Jag oroar nåt så hemskt mig för vad som kommer att ske vad gäller skolgången för svenska folkets barn (ursäkta, jag menar givetvis pöbelns slummiga snorungar) när det införs skolavgifter ? (Inte om.)
Jag oroar mig hiskeligt för en rad realistiska och ekonomiskt ruinerande idéer som kommer att dra igång utan förvarning och utan pardon av tokfanskapen till alliansregering som helt klart inte begriper att de genomför dem på min personlig bekostnad,
.

Mvh

Tant Rasch i lynchstämning

Annonser

About Tant Rasch

"DAMPTANT MED RÄTT ATT PÅVERKA" Lene Rasch är förmodligen en rätt vanlig tant i 50 års-trotsen med hyperaktiva egenskaper.

Diskussion

4 thoughts on “Reinfeldt har fått storhetsvansinne, nu ska vi bli USA

 1. Jag förtsår precis hur du känner det!

  Posted by ilse-marie | torsdag 17 januari 2008, 7:04 e m
 2. ”jag vill inte att vi väljer att bli en krälande undergiven massa av EGENDOM”

  Du ska vara väldigt tacksam över att det är just det den närande klassen har valt att göra: kräla inför den tärande klassens krav om gratis konsumtion. Det är vämjeligt att läsa alla dessa angrepp på de människor som håller er andra under armarna. Sparka ut överklassen ur Sverige så har ni snart ingen offentlig sektor kvar. Glöm aldrig det.

  Posted by Francisco d'Anconia | torsdag 17 januari 2008, 11:36 e m
 3. ilse-marie: =)

  Francisco d’Anconia:
  Som det ser ut nu om den här regeringen får bestämma, har vi snart ingen offentlig sektor kvar hur som helst. Men de tänker sig väl att den socialekonomiska tredje sektorn, dvs den som jobbar gratis, automatiskt kommer att ta vid, som alltid.

  Posted by Tant Rasch | fredag 18 januari 2008, 6:54 e m

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pingback: Ett retoriskt spektakel « Ett hjärta RÖTT - torsdag 17 januari 2008

Jag blir himla glad om du tar dig tid för en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

TANT RASCH ÄR SÅKLART EN HELT UNDERBAR

Månadsarkiv

Jag smygkollar

RSS Tarot . En del av mig

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Disneyland Can Wait

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Rebecca Rasch

RSS luleadf (bildblogg om Luleå damfotbolls A-lag)

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Marre och Jacki

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Min tama lillfirre Sushiann

David, Krokodilmördaren, Max och Maxine har fått sällskap av det bedårande nytillskottet

Besökare på sidan just nu

VARENDA TAGG :-)

Annonser
%d bloggare gillar detta: