//
du läser...
Allmänt

Köttstekpåse

Jag tinade upp lite grytbitar i morse för jag tänkte göra köttgryta.
Nu läser jag här på paketet att det tar 1-1,5 timme.
Jag tar och gör dem i ugnen och tar en macka så länge.

För Gud i himmelens parader, vad jag är hungrig.

Jag hittade en fantastisk receptsida på webben, Linneas skafferi, ska nog prova hennes kalopsrecept.
I stekpåsen. givetvis 🙂

kalops

(Bilden har jag stulit hos Linnea)

______________________________________

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

Om Tant Rasch

"DAMPTANT MED RÄTT ATT PÅVERKA" Lene Rasch är förmodligen en rätt vanlig tant i 50 års-trotsen med hyperaktiva egenskaper.

Diskussion

6 reaktioner på ”Köttstekpåse

  1. Äh, jag hade inga stekpåsar, men spela roll – nu står kalopsen och puttrar på i grytan och sköter sig själv. Jag är såååå duktig.
    (Det blir ris till)

    Publicerat av Tant Rasch | söndag 9 mars 2008, 2:55 e m
  2. Lagas den i din snygga röda gryta??
    Då kan det ju bara bli perfekt!

    Publicerat av Grannen alias Trädgren | söndag 9 mars 2008, 5:44 e m
  3. Jag har varken stekpåsar eller röd gryta. Konstigt, för jag har en attans massa köksgrejor. Men jag lagar ofta kalops. Den är så bra för man känner sig så duktig. Själv köper jag kanske 5 kg när det är billig högrev. O kokar i syltgrytan. Sen fryser jag in middagslagom köttbitar i lag (så det blir som tegelstenar). Sen kan man göra kalops i ett huj. Blev så inprengerad av tant så jag tog fram en klabbe ur frysen. Imorgon blir här kalops! fast jag är på rymmen från städningen så nu måste jag sluta

    Publicerat av annahallon | söndag 9 mars 2008, 6:31 e m
  4. Oja, i min stora snygga röda höganäs gjutjärnsgryta med vitt lock inköpt på Röda Korset för endast 70 kronor. Knappt använd.

    Kalopsen blev jättegod. Jag skar ned lite potatisbitar istället för morötter som i Linneas recept och vin hade jag inte så jag kryddade met lite annat. Förresten har jag aldrig vin hemma heller, jag är inte så förtjust i vin. Jag gillar det inte alls i princip. Men vinglas gillar jag.

    Om det mot förmodan skulle finnas alkohol här hemma är det i form av praliner och det går det väl ändå inte att krydda kalops med?

    Publicerat av Tant Rasch | söndag 9 mars 2008, 7:04 e m
  5. Varför inte??? Kan bli hur gott som helst!

    Publicerat av Grannen alias Trädgren | måndag 10 mars 2008, 9:27 e m
  6. Jag älskar kalops. Och dillkött, pepparrotsskött, rotmos. Potäter och morötter. Alldeles för underskattad mat. Man hinner till och med att däcka i soffan en stund medan köttet kokar. Praktisk matlagning.

    Publicerat av Psyk | måndag 10 mars 2008, 9:42 e m

Jag blir himla glad om du tar dig tid för en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

TANT RASCH ÄR SÅKLART EN HELT UNDERBAR

Månadsarkiv

Jag smygkollar

RSS Tarot . En del av mig

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Disneyland Can Wait

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Rebecca Rasch

RSS luleadf (bildblogg om Luleå damfotbolls A-lag)

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Marre och Jacki

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Min tama lillfirre Sushiann

David, Krokodilmördaren, Max och Maxine har fått sällskap av det bedårande nytillskottet

Besökare på sidan just nu

VARENDA TAGG :-)

Annonser
%d bloggare gillar detta: