//
du läser...
Allmänt

En förtrollad saga

Det var en gång två stycken små troll som döptes till de mäktiga namnen Agnes och Orvar av trollens största skräck: Konstapel Troll. Nu kanske du tror att småtrollen i den här sagan var gulliga och snälla, men se – det var de inte! Inte om de fick bestämma. Därför var det mycket praktiskt att de var rädda för Konstapel Troll, eller som Agnes brukade säga; Kon.. kon.. kon.. Troll, pga en svår form av ängselhicka vilken i hennes fall yttrade sig som tre stavfel. Givetvis utan stapel. Lite svårt att förklara, med detta är en saga så då förstår du kanske. Och det hör förresten inte hit just nu.

Alla trollen i skogen lärde sig med tiden att hålla sig undan Orvar och Agnes när de glatt kom skuttande med sina saxar i högsta hugg.
De små trollen närde nämligen en en stor gemensam dröm. De ville skapa den PERFEKTA trollfrisyren. Det var bara ett litet problem.. Ingen av dem visste exakt hur en sådan frisyr såg ut. Särskilt inte Orvar, som du kanske förstår. Och särskilt inte Agnes heller, för den delen.

Efter 700 års kalufsklippande och ett oräkneligt antal kala trollhjässor (ni kan aldrig ana vad varm vax blandat med permanentvätska kan ställa till med på ett troll) fanns det bara ett enda huvud kvar att sätta saxarna i håret på i trollskogen.

Tuvstarrs.

Alla de andra numera mosstupébärande, hårlösa trollen bestämde sig till sist för att nu fick det vara nog. Orvar den Orolige och Agnes den Ängsliga fick inte klippa Tuvstarrs gyllenskimrande solrufs, som trollen helt riktigt kände var perfekt som det var.
Så kom det sig att trollen övervann sin rädsla för ordning begav sig åstad för att skaffa hjälp av Konstapel Troll. Tyvärr glömde de kvar Tuvstarr, Agnes och Orvar. Det fick tyvärr fatala följder för både troll och människor.

..för under tiden trollen hämtade Konstapel Troll (som de för övrigt var tvungna att bära mycket försiktigt över stockarna och stenarna på hemvägen eftersom han hade den retsamma ovanan att alltid förvandla sig till en långsamt svävande såpbubbla när han fick en huvudroll) satte Oskar igång att övertyga Tuvstarr med den mycket speciella förhörsteknik som han och Agnes framgångsrikt utvecklat till fullo, mest på varandra om sanningen ska fram under dessa 700 år. Han frågade; Tycker du verkligen att ditt långa hår av det här så kallade perfekta riset, ett svårkammat spunnet guld, är så perfekt? Tänk om du skulle råka snubbla på en hårslinga när du sitter här? Eller tänk om guldpriserna går ner, marknaden har aldrig varit att lita på – ja, då blir ju egentligen hela du värdelöst onödig. Eller hur?

Tuvstarr tänkte så det knakade på de oerhört sanna argument som Orvar lagt fram där hon satt vid tjärnen med Agnes som såg ängsligt på henne medan hon samtidigt lystet smekte Tuvstarrs vackra hår som aldrig varit i närheten av en hårfön. Tuvstarr speglade sin profil från alla hålla och kanter, såg sitt numera mycket onödiga långa hår i rätt sken och höll till sist med Orvar som förmodligen säkert visste bättre efter så många år i hårklipparbranschen. Hon gav sitt ja och småtrollen satte igång med planeringen. Och på planeringsstadiet blev de sittande. För hur klipper man ett hår som redan är perfekt perfekt?

Allt medan Orvar och Agnes oroade och ängslade sig var de skulle klippa det första snittet på Tuvstarrs hår hamnade de andra trollen vilse och i villervallan som följde tappade de till sin förtvivlan bort Konstapel Troll någonstans i lingonriset.

Alla vet ju hur svårt det är att hitta en såpbubbla en lingonskog men det hindrade inte en entusiastisk lingonplockare att hitta den (Han var ute för att tjäna ihop till en sprajtans ny köksutrustning till frugan sin). Lingonplockaren uppmärksammade inte den regnbågsskimrande lilla bubblan bland lingonblänket i bärhinken utan rårörde ned den tillsammans med 1 dl lingon och nästan lika mycket socker till en jättegod rosa syltröra i sin kaffekopp, bredde ut sylten på en limpsmörgås som han sedan hungrigt mumsade i sig för att orka med de många liter som han var tvungen att få ihop till kvällningen kom. (Det sades nämligen att det fanns troll i skogen och troll var han livrädd för).

Nå, slutet gott allting gott. Orvar och Agnes parade sig ibland medan de valade och kvalade och började längta efter att de andra trollen skulle komma bärande på Konstapel Troll med sin luftiga men ack så förgängliga kostym. Han var förmodligen den ende som kunde hjälpa dem ur detta trångmål, det var de överens om. Därför höll de fast vid den tanken och tänkte inte några andra för säkerhets skull. Pga kopulerandet fick de tusen trollbarn var, vilka de i sin tur fick lika många trollbarn och så fortsatte det i all oändlighet.
Alla de små saxklippartrollen döptes till Orvar och Agnes efter sina anfäder, gav sig åstad mot människornas värld när det blev för överbefolkat på Tuvstarrs skalle och väntar alla lika oroligt och lika ängsligt på att en skimrande såpbubbla ska komma och rädda dem ur ovissheten. För är det verkligen det bästa?

Konstapel Troll – Allas vår räddning?

…………………………………………………..
Jo… 😉
Den här förtrollande sagan handlar om prestationsångest, hur tokigt det kan bli pga överfokuserad oro, ångest och rädsla för lika mycket som behov av kontroll , vilken som helst, tom en borttappad duger! *förklarar för den som inte förstår att översätta dessa mina liknelser och metaforer* Först skrev jag den som SMS. Inspirerad som jag plötsligt blev . Jag vet inte HUR många mess jag fick ihop – och skickade utan att skämmas över hur jag kraschade mobilmesstrafiken, runt den till den telefonbokslista av väninnor som jag kontinuerligt påtvingar mina verbiella SMShistorietter av alla de slag. En del av dem/er läser också min blogg. Men så råkade jag slänga de två sista messen, kunde det vara 6 styckenper mess sammanlagt? innan jag fick iväg dem till alla och därför får sagan hamna här iställdet, i den mån jag mindes slutet. För jag ids inte skriva om det på mobben igen.

Annonser

About Tant Rasch

"DAMPTANT MED RÄTT ATT PÅVERKA" Lene Rasch är förmodligen en rätt vanlig tant i 50 års-trotsen med hyperaktiva egenskaper.

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Jag blir himla glad om du tar dig tid för en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

TANT RASCH ÄR SÅKLART EN HELT UNDERBAR

Månadsarkiv

Jag smygkollar

RSS Tarot . En del av mig

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Disneyland Can Wait

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Rebecca Rasch

RSS luleadf (bildblogg om Luleå damfotbolls A-lag)

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Marre och Jacki

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Min tama lillfirre Sushiann

David, Krokodilmördaren, Max och Maxine har fått sällskap av det bedårande nytillskottet

Besökare på sidan just nu

VARENDA TAGG :-)

Annonser
%d bloggare gillar detta: