//
du läser...
Allmänt

Hårt prövad PRAO

Jag fattar inte vad det är för en vansinnig människa som hittar på alla de här underliga PRAO-platserna som jag är tvungen att praktisera på.

Inte kan det vara Arbetsförmedlingen inte, där är jag inte anmäld. Ett tag var jag inne på att det var Grannen. Hon jobbar som vikarie på en (mycket välkänd) arbetslöshetskassa under sommaren och svarar så gärna undvikande på alla era frågor om varför i helvete inte A-kasseersättningen kommit. Redan efter en vecka som telefonsvarare hade för övrigt min sagda Granne blivit Månadens Vikarie med bild och allt på anslagstavlan i deras fikarum. Det vet jag för jag var själv där och höll tal om hennes förträfflighet den dagen. Skattefritt.

I alla fall.. jag kan berätta att jag med egna ögon upptäckte den långa lista som låg ordentligt ihoprullad vid telefonplatsen när jag mitt under prisfikat och emot mina principer, artigt ursäktade mig (Kära Fanclub, jag vet *tröstar* nu blev ni  besvikna. Jag förstår. Men ibland är man tvungen att i varje fall LÅTSAS att man bryr sig..) och sa att jag skulle gå ut på toa och kissa.
När jag rullade ut listan (tyst, tyst) fann jag att den var nästintill lika lång som jultomtens önskelista, trots att det inte stod ett ord om barbiedockor eller andra statusprylar. Den innehöll endast ett oräkneligt antal bortförklaringar. Tror jag det att Grannen ser så pigg ut när hon knattrar in på gården efter jobbet, det enda hon gör om dagarna är att bocka av nästa punkt på bortförklaringslistan.

Den här veckan är det alltså dags igen, den här gången ska jag PRAO:a som Hårt Prövad. 
Jag fick brevet i morse. Mysko som attan. Det står ingen som helst avsändare och inget klockslag. Det står inte ens vilken dag jag börjar praktisera. Jag visste inte ens att det var till mig först, eftersom kuvertet vare sig är adresserat med namn eller postadress och dessutom saknar frimärke och poststämpel. Det konstigaste är att det var tomt på innehåll. 

Jag är, som ni vet, genuint irriterad som person. Därför blev jag såklart svinförbannad. Jag har verkligen inte lust med att gissa mig till vad den här typen av meddelanden kan betyda. Men så mindes jag att analyser är min livsluft. Faktum är att det inte finns någon som är så proffsig som jag på att få ickeexistenser att överleva i decennier. Inbillning och andra osynliga otyg  – sånt är för amatörer. Jag håller mig till den högre skolan.  Jag kan analysera samma objekt i dagar, månader, ja – till och med ÅR. Det är det inte många som klarar *stolt*

Kuriosa till den som inte vet – Jag skulle förmodligen aldrig ha utvecklats till den dissekerande analysexpert jag är idag om jag inte haft en analysproffspartner att jämföra min forskning på detta område. Det är här min väninna Gunnel kommer in. Det är förresten även vi som står som grundare av analysföreningen;  FIB  trots att vi ofta talar med varandra om att vi borde byta namn på föreningen nu när vi inte är amatöranalytiker längre. Speciellt inte i Manligt (alldeles för okomplext) beteende och Kärleksliv (egalt vems) i allmänhet. Vi ska bara komma på till vad för namn först.

Vår FIB har funnits i evigheter och förkortningen FIB står för Föreningen för Inbillningens Begrundan, INTE att förväxlas med den där fjantfåniga kvasiexklusiva Föreningen för Inbördes Beundran. En gång (för …få se, *räknar på fingrarna* var det 25-30 år sedan?) blev vår förening FIB oturligt nog förväxlade med dem. Vi har fortfarande ingen aning om varför, men jag och Gunnel talar ca 4 timmar om dagen om den saken, utreder minsta detalj, sönderdelar händelsen till miljontals nanokviddriljarsmolekylkusiner, känner in varje nyans, varje ny tanke om orsakerna till varför och tids nog har vi svaret ska ni se.

Det var allt för idag.

 

INGEN TÄNKER SOM TANT RASCH

————————————————————————
Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , ,

About Tant Rasch

"DAMPTANT MED RÄTT ATT PÅVERKA" Lene Rasch är förmodligen en rätt vanlig tant i 50 års-trotsen med hyperaktiva egenskaper.

Diskussion

2 thoughts on “Hårt prövad PRAO

 1. Hmmmm!!
  Så nu vet alla om vår lista då….!!
  Tur att du inte såg arkivet, för dom ”svåraste” fallen…

  Posted by Grannen | torsdag 7 augusti 2008, 11:14 f m
 2. Grannen: Jasååå… hm.. Sa jag att jag kommer förbi i morgon och plötsligt ska in och se om jag tappade ett hårspänne i nåt kontor hos er?

  Posted by Tant Rasch | torsdag 7 augusti 2008, 11:42 f m

Jag blir himla glad om du tar dig tid för en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

TANT RASCH ÄR SÅKLART EN HELT UNDERBAR

Månadsarkiv

Jag smygkollar

RSS Tarot . En del av mig

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Rebecca Rasch

RSS luleadf (bildblogg om Luleå damfotbolls A-lag)

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Marre och Jacki

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Min tama lillfirre Sushiann

David, Krokodilmördaren, Max och Maxine har fått sällskap av det bedårande nytillskottet

Besökare på sidan just nu

VARENDA TAGG :-)

Annonser
%d bloggare gillar detta: