//
du läser...
Byggprojekt

Aktas för väta?

I veckan införskaffade jag ett gäng med ”färdigstaket” och ett vindskydd som jag tänker sätta upp kring min uteplats.  Klockan var sen kväll när jag kom hem. Eftersom det var för mycket snö att ta sig över till uteplatsen ställde jag dem i hallen så länge.

Dagen efter när jag skulle bära ut staketsektionerna till altanen spöregnade det och kan ni gissa vad jag tänkte? Visserligen bara en tusendels promillesekund – men ändå. ”Kanske bäst om de får stå kvar i hallen tills det slutar regna så att de inte blir förstörda”

*mua hahahahahahahahahahahaha*

About Tant Rasch

"DAMPTANT MED RÄTT ATT PÅVERKA" Lene Rasch är förmodligen en rätt vanlig tant i 50 års-trotsen med hyperaktiva egenskaper.

Diskussion

7 thoughts on “Aktas för väta?

 1. Hahhaaahaha! Jag bröt ihop, tack för den 😉
  Såna där smarta tankar för jag oxå. När jag kommer på mig, viker jag mig av skratt, barnslig som jag är.

  Tro fan vi har så kul i livet när vi har så mycke lattjo ideer;)
  Alltså vi vuxna tanter

  Posted by katastrofhuset | lördag 28 april 2012, 9:46 e m
 2. Men va fint du har förresten. Kan du verkligen ha sån ordning trots du är damptant 😛

  Posted by katastrofhuset | lördag 28 april 2012, 9:48 e m
 3. Varsågod! 😉
  Jag har märkt att väldigt många av oss damptanter är unga i sinnet ja fast vi blir över 70 år!!!, ofta är vi också svåra att ”åldersbestämma” för andra. Jag är precis som du för kreativ för mitt eget bästa, inte alltid men oftast, och därför har jag myyyyycket sällan det andra kallar riktigit tråkigt. Visst, det finns tråkiga saker att ta itu med men för mig är inte det samma sak som att jag inget har att göra, snarare tvärtom eftersom det plötligt finns massor av annat jag hellre gör just då trots att jag inte märker det förrän efter en stund liksom… svårt att förklara det det men så är det. Jag trivs med att va en damptant faktiskt, men de där högarna.. ja dem kunde jag vara utan! 🙂

  Posted by Tant Rasch | söndag 29 april 2012, 6:41 f m
 4. Ja absolut, inte fan tror du att jag sätter ut foton på stöket? hahahaha Det finns många damptanter som har ordning, även om det ofta finns något man totalt misslyckas med – vi STRÄVAR efter ordning, varför tror du annars att du kämpar på för att få till den? Jag har en extrem ordning när och där jag har ordning och gillar rena ”blåsta” ytor bäst- en sån yta kan lika görna vara en enfärgad tapet och inga tavlor som att diskbänken är rensad från en massa ”hemtrevligt” (att det samlars smutsdisk där är en annan sak)

  En av grejerna med att va damptant är ju att ha stora problem med att få struktur, kunna planera och organisera. Därför gör jag det 24/7 precis som du. Det tar på krafterna att inte orka ta itu med något ensammen eftersom man inte har någon som hjälper till att begränsa delmomenten.
  Mitt ständiga fix går helt klart ut över mitt sociala livt och ÄNDÅ får jag inte alltid ihop det som JAG vill, En sak som jag alltid har varit noga med märker jag nu när jag saknar förvaringsuttrymmen, är att ha ordning på mina verktyg (hammare, synålar skurborstar och trädgårdsspadar etc) som jag behöver för mina projekt, när såna grejer inte befinner sig där de borde eller är oanvändbara, ja då fungerar det inte ens att starta något på ett vettigt sätt. Jag har jobbat med diverse storstäd, som ett exempel, jag blev vansinnig av att komma till ett jobb och så var skurdukarna sura och dammsugarpåsarna slut,

  Tidigare när jag inte visste om hur jag bänglade så var jag expert på att organisera själva organiserandet. Tex köpte jag grejer som skulle göra det enklare. Ett kontors-kit i matchande färger gör antagligen att man känner en inre ordning åtminstone, men när det inte funkar ändå hjälper det inte att införskaffa ännu mer inre lugn eftersom det ändå inte kommer att infinna sig förrän ens struktur FAKTISKT fungerar.

  Häng med i min tanke nu.. Kontorsvaruhus tex, finns det nåt mer upphetsande? Tänk vilken drömtillvaro! I ett sånt skulle man bo… *ser drömsk ut*
  Har du tänkt på vilken extrem välordning ett sånt ställe utlovar! Min favorit är NKV, (skojar inte) stela ytor och raka gångar, Kontore (vet ej om den finns över landet) har för många plottergrejer och är lite för mysigt liksom.

  (det var värst vad jag kom igång.. hahaha)

  Posted by Tant Rasch | söndag 29 april 2012, 7:22 f m
 5. …för övrigt är inte ett stökigt hem eller arbetsplats ett kriterium för npf, Nu kanske jag trampar nån på tårna, men det är å andra sidan nåt jag kan stå föratt jag tycker i det här fallet.
  Titta in hos de stökigaste, de är för det mesta samlare av nåt slag och det är inte npf, det är ett tvångsmässigt ångestbeteende. (Det är inte samma sak som tex panikångest) när man lär sig att inte dra hem grejer som kann vara bra att ha nån gång (alla kanske och vet inte är ett nej) och inser att ens gamla mormor inte bor i arvegodset som man tycker är görfult.. då kan man börja se problematiken i sin npf-diagnos istället för i ett stört personlighetsdrag. Att inte komma sig för att gå ut med alla äckliga soppåsar är inte detsamma som att ha glödlamporna i skafferiet för att man börjat ha dem där en gång i tiden och sen inte hittar dem om de står i städskrubben (t.ex)

  Posted by Tant Rasch | söndag 29 april 2012, 7:43 f m
 6. Jag brukar fixa stöket här hemma med paint.
  Det är ett bildredigeringsprogram.
  Så när jag tar bilder på mitt hem till bloggen så redigerar jag bort sådant som inte ska synas.
  Till exempel kan jag sitta och redigera bort brödsmulor från bilder från köket.
  Det är klart MYCKET roligare än att torka bänken.
  Eller om det ligger strumpor på golvet och jag vill visa mitt hem på en bild så kan jag till och med redigera bort strumporna om de syns på fotot.
  Mina hemmabilder ser klart bättre ut än mitt hem ser ut egentligen.
  Så visst går det mesta att ordna med lite kreativitet. he he

  Posted by Tolmia | tisdag 1 maj 2012, 9:18 e m
 7. hahahahahaha Tolmia, vilket bra tips!!!!! Tack för dagens bästa skratt! 🙂

  Posted by Tant Rasch | lördag 5 maj 2012, 6:02 e m

Jag blir himla glad om du tar dig tid för en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

TANT RASCH ÄR SÅKLART EN HELT UNDERBAR

Månadsarkiv

Jag smygkollar

RSS Tarot . En del av mig

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Rebecca Rasch

RSS luleadf (bildblogg om Luleå damfotbolls A-lag)

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Marre och Jacki

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Min tama lillfirre Sushiann

David, Krokodilmördaren, Max och Maxine har fått sällskap av det bedårande nytillskottet

Besökare på sidan just nu

VARENDA TAGG :-)

Annonser
%d bloggare gillar detta: