//
Hej Tant Rasch!
Gästbok

Ibland vill man kanske bara säga hej till Tant Rasch,
eller har nåt på hjärtat så där i allmänhet.
Då kan man plita ihop nåt här.

rappe100
Raptor
12 veckor 2006

Diskussion

67 reaktioner på ”Hej Tant Rasch!

 1. ASG!!!! fantiska Rasken!! min komentar du gør det greit!! ville bara hålla med och ge en komentar i till alla ”singlar” nær de ger sig ut på pub!!! nær man besøker en pub ær det som att titta ner i en gammal Alladins chokladask!! ” Alla godbitar ær borta?? bara en massa spritfyllda æckel i hørnen!!! ” det ær av egen erfarenhet från Kirunas pubar…kanske inte så olikt på andra stællen i norrbotten….så derfør alla singel damer …gå øver grænsen!!! till Norge och finn att det finns en massa godbitar och som ikke er æckliga ,spritfyllda….utan har en annan pubkultur….kan æven berætta att vi svenskor står høgt i kurs på de norska guttarnas lista!! inte som svenska karlar som inte insett vilka underbara ,søta , bra kvinnor vi ær?? Nej de køper damer från Asien och gammla øststaterna??? !!! ellers er det kanske så? att det er de, som blev øver i alladinasken??

  Publicerat av ingalill | måndag 3 mars 2008, 10:29 e m
 2. IngaLill 🙂 Jag förstår att du kommenterat mitt inlägg; ”Tant Rasch rensar upp i Singelträsket” och har funnit lösningen på alla dessa singeldamers sökande efter den stora kärleken i form av godbitar! 😉
  Den finns alltså att hämta på tur västerut – i Norge.

  mmmarion: Heeeejsan tösabit. Jag såg den rosa presen men nu har du bytt till en annan. Den är snygg. Vad duktig du är som kan göra en blogg. Det finns vuxna som inte alls begriper sig på hur man gör ska du veta, så nog fattar du – även om du skrev att du inte vet hur man gör. Jag lägger en länk till dig från mig. Kramis.

  Publicerat av Tant Rasch | lördag 8 mars 2008, 8:17 f m
 3. Ingalill: Efter en kort tur till Oslo konstaterar jag att det är mycke svenskar där med. Så jag håller mig nog på rätt sida kölen. Nu undrar man bara: vem lyfter på mellanbotten i Aladinasken så det välfyllda undre lagret praliner blir tillgängligt. Och när?
  Å så instämmer jag i dina hyllningar till denna sidas fantastiska Tant! Förstås..

  Publicerat av annak | lördag 8 mars 2008, 8:52 f m
 4. Anna; Rakt översatt till Raschiska blir mystiken faktiskt en helt vanlig syltburk.

  Bevis: Anna hallon K. Så flyttar man på K:et då blir det en kanna hallon vilket i min värld där jag bor, kokas till sylt och hälls på en burk. En Syltburk.

  jajamensan.

  Publicerat av Tant Rasch | söndag 9 mars 2008, 6:48 e m
 5. Men hallonsylt är ingen dålig mystik.
  är dock djupt tacksam att tant som är flera veckor äldre o visare kunde reda ut detta jag blev rent orolig att jag skulle bli alltför mystisk om jag dök upp under alias

  med vänlighälsning
  Hallonsyltan

  Publicerat av annahallon | söndag 9 mars 2008, 10:03 e m
 6. Nu kommer jag att lägga upp sommar horoskopet under min ”egen” flik.
  Så alla intresserade, titta där!

  Publicerat av Grannen alias Trädgren | tisdag 11 mars 2008, 12:23 e m
 7. Jag börjar allt mer att förstå att denna Gästbok är Tant Rasch lilla Flumvrå för Splittrade Kommentarer. Eller?

  Publicerat av Tant Rasch | tisdag 11 mars 2008, 7:19 e m
 8. Även kallad ”Löpet”….

  Publicerat av Grannen | tisdag 11 mars 2008, 8:38 e m
 9. Det snöar i Rinkeby. Väldigt snyggt.,hade nästan glömt hur snyggt. O här sitter jag m snoret sprutande. Men jag ska banne mig ta mig en lång promis med lillsudden i alla fall. Han är helt tokig i snö. Glufsar i sig. Dessutom kom han på första gången hur man rullar snöbollar med nosen. Fiffig liten dog!
  Hoppas du inte skadade dig vid hoppet från balkongen. Fans verkar vara besvärliga. Lite skrämmande med tanke på att jag har en klase media efter mig som vill göra mig till DAMP-tanternas affischflicka.

  Publicerat av annak | tisdag 18 mars 2008, 12:43 e m
 10. DAMPTANTERNAS AFFISCHFLICKA! hahahahahaha

  Å du är ju det redan på sätt och vis, men blir de för närgångna får du väl hota med att du ”får damp på dom” hehe

  snor i näsan e inte lika roligt som snö, du har bara inte förstått det. *tröstar* Däremot har Sudden fattat det. Se och lär! 🙂 och GÖR!

  (å du Damptanten – skicka den filmen till youtube sen)

  😉

  Publicerat av Tant Rasch | tisdag 18 mars 2008, 6:22 e m
 11. Snörvel, snörvel

  Jorå. Till mina laster hör att jag oxå gillar att äta snö. Men att rulla den med näsan? Hm det måste nog bli a) när jag inte längre riskerar att drunkna i eget snor när jag lutar mig fram b) en sen natt, när alla ordentliga människor i trakten har lagt sig. Problemet med att vara politiker är att folk tenderar tro att man är en seriös person. Så någon skulle säkert få för sig att jag var aspackad om jag gjorde sådär…

  Själv tycker jag att hela livet naturligtvis ska tas på allvar i den måtta att man inte slarvar när man har hand om makten över viktiga saker. Men just när man anförtrotts makten är det vrålviktigt att kunna spela apa ibland o ge sig själv ett tjuvnyp. Det är -tycker jag – en av de stora fördelarna med att vara dampig – inte ens jag själv (eller särskillt inte snarare) kan ta mig på allvar långa stunder i taget. Typ: ”Men det var som … har dom släppt lös henne på den arenan. Voj voj! Nu kan det hända de mest besynnerliga ting” Tänkte jag när någon gravallvarligt presenterade ”Landstingsrådet!” Och skulle man trots allt komma i rigtigt självgod stämning är man ju gud ske lov inte så bra på att hålla fokus längre stunder. Så man tappar tråden så fort någon sätter på radion, eller så.

  Jag har i alla fall köpt 7,5 kg köttfärs á 10:- kg med kort datum o fryst in i små portioner åt gullehunden i mitt ämliga tillstånd. Och åkt iväg till en stor inhägnad där han sprang runt som en galning o lekte med andra små tokar medan jag stod o såg på o snörvlade.

  Det sjuka barnet har snart spelat sig igenom andra halvan av ”Final Fantasy” nu när hon fått ägna sig åt det i två dagar o 15-åringen, döhetsad av intaget till gymnasiet fick resultatet av intaget på scengymansiet i Skärholmen idag. 20 poäng, villkt är max. Hon var så rädd när hon skulle iväg att det var med milt tvång vi lyckades fösa dit henne. Lycka!

  Så det har nog varit en bra dag. Och så blir jag ju tyckt synd om så fort någon hör mig prata. O ibland ändå. Tack snälla tant!

  Men blev det påsktapeter?? Jag trodde jag var påhittig när jag skrev om pumpaorange till halloween… Eller du o grannen hejdlöst med oss? Det är ju i så fall för underbart vilket som…

  Publicerat av Anna K | tisdag 18 mars 2008, 7:08 e m
 12. Landstingsrådet.. hahaha det låter lite som s/w: s Stadrådet och alla de där morden. Du vet?
  Vad gör ett landstingsråd egentligen. Jag tror att jag inte vet det nu när jag tänker efter.

  Nja, jag tapetserar inte köket denna gång, det är en jättefin gul färg i det, det är en slags sandfärg i sol och lejontoner som passar med allt möjligt. Ser du?
  Det roliga ligger mer i att jag väldigt ofta tapetserar eller målar om i alla rum trots att jag bor i hyreslägenhet och INTE har bofond.. ids du så leta reda på tidigare inlägg, ja har bland annat ett knallcerice v-rum!

  Att inreda och stajla är mitt sätt att skapa. Jag köper inte en massa nytt, det har jag inte pengar till. Men jag är en kreativ själ och måste jag! så nog köper jag en liter färg i månaden och målar eftersom, om jag känner att jag vill det.

  Jag gillar kontraster och brukar få till även de mest förfärliga färgkombinationer så att de ser ut som att de inte skulle klara sig utan varandra.. Stressiga färger blir lugnande när man lyckas komponera dem. Ungefär som centralstimulerande meds! 🙂

  I morrn ska jag och köpa 2 rullar vita tegeltapeter till kontoret (rusta har billiga ;-)), vitt brukar jag inte använda som grund annars men jag behöver SYNLIG struktur nu när jag ska skuldsanera har jag bestämt och då är betalmiljön mycket viktig. Vitt, svart och stål/silver. Jag tänker bara smälla upp dem direkt på de gamla som jag satte upp för ett par år sen.

  På nåt sätt ska jag väl lyckas tigga ihop en vettig kontorslösning med det övriga också, hyllplan å sånt måste fixas på någe vis å så sorgebarnet… min dator på inga G alls knappt, som jag nödfick av en tjejkompis då den andra gick åt pipsvängen, håller på att kajkiloppa, den är så slö så det inte är klokt trots att jag gjort allt jag kunnat för att snabba på den (jag kan lite om sånt..), skärmen har börjat flimra och jag tror faktiskt att den har blivit självmordsbenägen som den bär sig åt numera.

  På tal om landstingspolitik så har jag ingen koll på vår egen här i norr har jag kommit på. Egentligen borde jag sätta mig här framöver någon gång, och skriva på nåt projekt som jag kunde jobba med i framtiden. Men än så länge är jag mitt projekt.

  NU ska jag gå ut med min lillroofer. Han ligger så tålmodigt och väntar på matte som skriver och skriver. Men nu får det räcka för i afton.

  (det är house klockan 21)

  Publicerat av Tant Rasch | tisdag 18 mars 2008, 8:24 e m
 13. Annak: jo förresten Så ROLIGT för din teenie, tänk att hon lyckades!! Grattis till henne.

  Publicerat av Tant Rasch | tisdag 18 mars 2008, 8:26 e m
 14. Jag har spelat in House… orkar aldrig titta då det sänds, blir galen på reklamen, o att inte kunna pausa då jag vill

  Alltså på jobb där de använder datorer byter di ju ut dem attans ofta. (det är bara jag som får vänta 7 år – straffet för att vara mac-användare) Kan de inte få över någonstans där du känner några???

  Tänk att de där stora små liven, man bär dem med sig hela tiden. Fast det var onekligen behändigare då de rymdes i konten. Nu är hon längre än mig. O rosa o silverfärgat hår. som spunnet socker. Det går åt hektoliter hårspray.

  Publicerat av Anna K | tisdag 18 mars 2008, 11:06 e m
 15. Skall bara meddela att hoppet från balkongen gick
  galant! Har även lyckas med bedriften att få iväg den allra
  trognaste skaran…sa att under Påsken så kommer
  inte Tant Rasch att vara kvar i Svartöstaden!
  Så förhoppningsvis så blir det lite lugnare här omkring…
  Så nu skall det stylas igen i Tant Raschs resident!!!
  Ja, som jag sagt tidigare, hon kan det där!
  Vart nästan lite besviken när inte den gula neonfärgen kom upp..
  Men, det finns ju andra fina neonfärger, eller kanske Turkost??

  Publicerat av Grannen | onsdag 19 mars 2008, 9:49 f m
 16. Ho ho Tanten o Grannen. Jag vet ju att ni inte blev kvar på Blåkulla, trots högerns dolska planer. För ni var här igår

  Jag är dessvärre oxå här. Aldrig blir jag pigg intressant tycker Sudden. Han sover sig genom tråååkpåsken. O nu har flickebarnet kryat på sig o dragit ut med kompis. Så nu är uttråkningen stor o dådkraften sträcker sig till fingrarna – inte längre. Men det kunde vara värre. Nu har jag ju sen någon vecka en liten dator som kan följa med i sängen som jag fått låna. Så nu har jag påbörjat ett expriment. Hon heter Mammamumrik. Resten får ni lista ut själva…

  Publicerat av annahallon | lördag 22 mars 2008, 1:52 e m
 17. Vill bara tacka för senast!! Jätteroligt och intressant!

  Publicerat av Grannen | fredag 18 april 2008, 9:36 f m
 18. Ja tänk vad lite mat i magen kan göra 🙂

  Publicerat av Tant Rasch | fredag 18 april 2008, 10:35 f m
 19. Åh, vad glad jag blev när jag hittade till din blogg idag av en ren slump 🙂 Härligt att läsa om er igen!!! Har du lagt ner din hemsida och vill att man ska lägga in denna länken istället?

  Ha det gott och kika gärna in oss 🙂

  Mvh,
  Magdalena och gänget på Dogbytes

  Publicerat av Magdalena Bengtson | tisdag 13 maj 2008, 12:00 e m
 20. Hej Magda! Jag är faktiskt in till dig då och då men jag har inte lämnat några avtryck i gb.n bara. Jag ska försöka bli bättr epå det! 🙂

  Nej den sajten är inte nedlagd
  ,men däremot har jag inte uppdaterat den sen förra hösten eller nåt. Ska göra om den när jag får inspiration till det, den blev för tråkig. Började blanda in katterna och då blev det för tjorvigt. Men det hade vart kul att dokumentera hundlivet igen.
  Måste bland annat träna Roofer på bordet som han avskyr och se över ifall vi skulle kunna åka på NÅN utställning i sommar.

  Publicerat av Tant Rasch | tisdag 13 maj 2008, 2:33 e m
 21. Tjena bruden!!
  Snubblade in på din sida här idag..
  Kul se dej även om de e virituellt..Ska ta mej tid och läsa lite mer av de du skrivit..Men söker lite annat just nu..
  Kram och ha det bra från Niemisel…:)

  Publicerat av Ingrid | lördag 5 juli 2008, 8:23 e m
 22. Vad ska vi göra med alla DAMP-farbröder som börjar dyka upp?

  Som P@kkath tex? Ska de få bli hedersmedlemmar precis som Psyk eller kan du klona fram en manlig variant?

  Fast det e kanske inget bra förslag om du e lite hypad och borde finna slowflow.

  Publicerat av Frk F | fredag 15 augusti 2008, 12:10 e m
 23. Frk F.
  Jag har begrundat dessa våra fantastiskt underbara bokstavsfarbröder, en del mer av pennan än akronymt och tror apselut att de klarar av att tillsvidare förbli hederdamptanter. Allt annat skulle jag se som impulsiva plagiat.

  😉

  Publicerat av Tant Rasch | fredag 15 augusti 2008, 12:27 e m
 24. Vilken fantastisk människa…

  J: ..Och det är ditt slutgilitiga svar? 😉
  /TR

  Publicerat av J | söndag 31 augusti 2008, 10:40 f m
 25. Rolig läsning, keep up the good work.

  Publicerat av Jerry | söndag 31 augusti 2008, 8:04 e m
 26. Hamnat i bloggträsket och blivit fast på bara 3 dagar, det är helt förbluffande så mycket nice jag kan suga i mig här…Kanske det är sprayburkarna, jeansen eller nåt annat som gör det, ahh skit samma men nice är det. Blev till och med Vilde på köpet.

  Publicerat av jn | onsdag 3 september 2008, 1:30 e m
 27. Hmmm! Den dagen då han blev förtjust i en Damptant…båda fötterna har stått alldeles för stadigt på jorden en lång lång tid. Kanske det bara är en stukning, kanske det lagar till sig igen? Vem vet?

  Ja vem vet hahahaha
  Men stadigt på fötterna är en sak, rent på fötterna är en annan.. *retas* 😉

  Publicerat av jn | fredag 5 september 2008, 6:53 f m
 28. Nu e man e hemmma i tryggt förvar (kanske) sitter just och lyssnar på den fantasistka gruppen från Umeå som alla verkar ha misssat….Wolfman Jack…Det var tydligen för tidigt för alla fyllskalllar!
  Nå skitsamma…jag tar moppen imorrn:-)

  Jn, jamen det är ju bra att kunna roa sig själv hahahaha
  Jaha, så du har moppekort *imponerad*
  Det har inte ens JAG 😉

  Publicerat av jn | söndag 7 september 2008, 1:36 f m
 29. Tantens Rss-Feed fungerar inte! Hjälp!

  Publicerat av Frk F | söndag 7 september 2008, 6:37 e m
 30. Frk F:
  Ja det står att sidan innehåller fel ser jag nu när jag kollar feeden.

  Fast det är ju sant!
  Men nu har jag försökt återställa det genom att försöka ge Anna Kettner hennes riktiga jobb tillbaka! Det första jag kom på var fel.. Hon är inte landstingsråd, hon är landstingspolitiker numera.

  För nog MÅSTE det ändå vara det som felas

  *hehehe*

  Publicerat av Tant Rasch | söndag 7 september 2008, 6:43 e m
 31. Frk F, hmmm. jag lade in en länk till nån toplist under geek. Inte kan det vara det? Den ska väl nollställas eller nåt den där länken. Och sidan dök när jag råkade INTE vänta på att den skulle spara färdigt ett inlägg idag också..

  skitze

  Publicerat av Tant Rasch | söndag 7 september 2008, 10:14 e m
 32. Vill bara säga: Jävla dåre där bort i Finland…

  Publicerat av jn | tisdag 23 september 2008, 7:49 e m
 33. Vänner är verkligen viktiga i varje människas liv!

  Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för
  resten av livet.
  När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du ska förhålla dig till denna person.

  När någon kommer in i ditt liv av en orsak är det oftast för att fylla
  ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig, fysiskt, känslomässigt
  och spirituellt, för att ge dig vägledning och stöd. Det kan verka som om de är sända
  från himlen, och det är de!

  De är där för det du behöver dem för. Så plötsligt, utan att du gör
  något fel eller på en till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga
  eller göra något som gör att ett förhållande tar slut. Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig.
  Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.

  Det som är viktigt att förstå är att ditt öde är
  fullbordat. Den bön du skickade till universum blev bönhörd.

  Några människor kommer in i ditt liv för en period för att det är din
  tur att dela med dig, att växa eller lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller
  bara får dig att le!

  Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut.
  Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje.
  Tro på det! Det är äkta.

  Det sägs att kärleken är blind men vänskapen är klarsynt.

  Tack för att du är en del av livet, antingen det är för en period eller för resten av livet!

  Publicerat av jn | torsdag 25 september 2008, 6:23 e m
 34. Hej! Vill bara tala om att den väldigt fina loggan även finns på min blogg numera.
  Känner mig, likt min syster (Noll-Koll-Carlsson) som en riktig Dampödla allt som oftast.
  Dessutom lever jag med en! 🙂
  Loggan har jag tagit från din sida, efter att min syster sagt att det är så man gör. 🙂
  Hoppas det var OK?
  Emelie

  Publicerat av Emelie | torsdag 2 oktober 2008, 11:13 f m
 35. alltså jag fattar inte *förvirrad*
  fick länk hit av en msnkontakt men jag begriper inte….. Är detta en människas blogg, är det ett forum , är det en rolig sida, är det en sida om damp ?
  Jag är mkt mkt förvirrad, snälla upplys mig någon !!!

  Publicerat av Mamma | söndag 12 oktober 2008, 8:14 e m
 36. Hahahaha, hej Mamma.

  Det var den bästa kommentar jag har fått tror jag. En fin komplimang till och med. Och du beskriver min blogg mycket bra! 🙂

  Jag har ADHD. Det här är min personliga blogg. Folk kommenterar lite som de har lust och det är klart att man kan bli förvirrad eftersom det är många som kommer hit och säger att de satt loggan på sin sida nu, men läs på fliken det står DAMPTANTERNA på så fattar du kanske, även om det inte gör nåt om du inte gör det. Jag och de andra nämner ofta ordet DAMP, som visserligen kan vara en diagnos men vi använder det som ett känslomässigt händelseord och driver lite med oss själva. Mycket galghumor och jag skulle säga, lyteskomik. Det är som Frk F säger i mitt inlägg om Våga vägra Vuxen-ADHD, att skoja om det är ett sätt att ”överleva”.

  Jag har tyvärr ingen ordning här, jag förlorade kontrollen över alla kategorier för flera månader sedan, vilka damptanterna är har jag ingen aning om längre och till råga på allt finns det nog ingen röd tråd i innehållet på bloggen, den bara är liksom.

  Men jag hoppas att du känner dig välkommen i alla fall.

  Publicerat av Tant Rasch | söndag 12 oktober 2008, 8:33 e m
 37. Du e bäst! Kan inte säga tack nog, lyrik mmmmm…..
  Kramar från oss båda

  Publicerat av trollgumman | tisdag 14 oktober 2008, 11:32 f m
 38. Passar på att säga hejsan. Satt och googlade efter information gällande Sandbox temat som finns på wordpress. Och jag funderade på om man måste ha CSS för detta då det finns som ”gratis tema” på wp men jag fattar inte riktigt hur det funkar.
  Hur har i alla fall en fin blogg.

  Publicerat av mrs andie | lördag 25 oktober 2008, 1:08 e m
 39. Skulle plita ner några rade på Damptanterna men hade naturligtvis inte en susning om vad lösenordet var eftersom jag är på jobbet 😛

  Skall se om jag kommer ihåg det när jag kommer hem, att skriva alltså… Lösenordet behöver jag inte komma ihåg för det gör bästa kompisen åt mig… DATORN

  Ha en bra dag!!

  Madde/AtDeHyDi

  Publicerat av AtDeHyDi | måndag 3 november 2008, 12:42 e m
 40. Hallååååå, är det nån hemma? Allt väl i tants liv? Saknar dina stolleprov här på nätet, men jag förstår om man kan behöva en paus.

  Ta hand om sig! Krams och annat trams!

  Publicerat av Frk Forster | torsdag 6 november 2008, 12:48 e m
 41. Hej!
  Nu har jag också en fin logga med länk på min sida, blogg.
  🙂
  Känns väldigt trevligt att hitta trevliga människor . När man ser att dom har den loggan så lockas man att läsa mer .

  Tycker det är skönt, lätt och ledigt, att slippa gå med i en klubb och behöva använda den lilla koncentrationsförmåga man har till att läsa regler och länka noga till tusen till andra personer så som det kan vara ibland när det gäller klubbar på internet.

  Må gott!
  Mvh!
  Ankie
  P.S
  Skriver lite om boendestöd i min blogg, för den som är nyfiken på vad det är för nåt.
  Ska berätta om min familjs vardag och detta stödet framöver har jag tänkt.
  D.S

  Publicerat av Ankie | måndag 10 november 2008, 4:46 e m
 42. Hej
  Skulle också vilja ha Damptants-loggan i min blog. Skulle det gå för sig. Mig hittar du på http://genrep.wordpress.com

  Hälsar en genrepet som åxå är bokstavstant

  Publicerat av genrep | fredag 3 april 2009, 11:36 f m
 43. Du behöver inte fråga. Är du en damptant så är du! 🙂

  Du kan ladda ned en egen från min damptantssida om du vill, png-filerna är bra. Spara upp den i ditt eget bildgalleri så har du en URL som funkar. Och så sätter du den i en textwidget. Jag har en tendens att överförklara för övrigt.. Lycka till med klampandet av dina dinosaurie-fötter..

  Publicerat av Tant Rasch | fredag 3 april 2009, 12:02 e m
 44. Hej!

  Du verkar ha totalkoll på allt bokstavsdiagnos-aktigt, och jag undrar om det kan vara så att jag har ADHD. Är ganska säker. Men man kan ju alltid bli säkrare. Så, kanske dum tanke, men tänkte om du hade något tips eller någon sida eller hur man kan bete sig…

  MVH, Babyborderline

  http://babyborderline.wordpress.com

  Publicerat av babyborderline | fredag 3 april 2009, 9:32 e m
 45. Hej babyBL
  Jag är inte RIKTIGT säker på vad du frågar så jag gissar till min fördel :-).
  Det finns många bra sidor om kriterierna för ADHD, och vill du har kliniska tips har du dessa nedan, alla länkar öppnar tyvärr i detta fönster:

  Neuropsykiatriska funktionshinder hos vuxna
  http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=876

  Neuropsykiatriska funktionshinder hos barn och ungdomar
  http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=1087

  Här finns en sida med medicinska länkar till lite allt möjligt:
  http://www.sjukinfo.net/psyk.html

  Svinbra länksamling från Karolinska
  http://www.mic.stacken.kth.se//Diseases/SWEF03.html

  Forum som man inte får missa i wackosammanhang – inte bara för att man kan lära sig en massa.. utan för att det är så roligt! Här hittar du för banne mig ALLT! Bered dig på en fantastisk utflykt. Enligt mig alltså..
  http://www.crazyboards.org/forums/
  …direkt till forumtråden på crazyboards om ADHD/ADD
  http://www.crazyboards.org/forums/index.php?showforum=36

  …och vad gäller din fråga om beteende så borde du helt klart försöka skärpa dig. Det är mycket typiskt för folk som har ADHD. Då kommer du att smälta in. Fråga vem som helst!

  😉

  Publicerat av Tant Rasch | lördag 4 april 2009, 2:48 f m
 46. Å wow ..här var det mycket spännande att läsa 😉

  Tant Rasch ..Gillar dig!!

  Publicerat av Kristina Wargmåne | tisdag 7 april 2009, 10:01 f m
 47. Tjenis damen. Iom att du har lyckas att ordna ett sjyst nätverk om vår grupp så tänkte jag att min lilla summering om våran grupp kanske intresserar dig.

  Det är ju så kanske att APA (Amerikanska Psykiatri förbundet) kommer att framledes få det svårare att ha monopol på att kategorisera våra sociala personlighetstyper på deras cyniska sätt dom gör.

  Iom nya solida vetenskapliga fakta från 2001 inom genetik, biologi, biokemi, sociologi o sociobiologi. Så framåt blir det väl svårare o svårare för dem att uppehålla trovärdigheten i APA’s pseudovetenskapliga tester o kategoriseringar som grundar sig i ideer från 1798-1990talen, samt som finputsats under 1980-1990talet samtidigt som Concerta tillverkaren pfifer har mutat och gett bonusar till just dem som klassificerar oss i sina lustiga bokstavs grupper.

  http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.9247848

  Det är denna bild som dyker upp om oss efter att ha studerat sociologi i hela sitt liv, samt studerat vår egen genetiska och etniska grupp hela mitt liv tillsammans men naturvetenskapliga ämnen. Och läst mängder av ”Riktigt” forsknings material om oss, som inte är sanktionerade av psykiatrin…

  Det är definitivt en annorlunda, kanske mindre självdestruktiv bild av oss som homogen grupp.

  Mvh, madam.

  Publicerat av Mikael | torsdag 7 maj 2009, 12:26 e m
 48. Härligt!
  När jag läste Kurirens helgbilaga trodde jag att det
  handlade om mig!!!

  Publicerat av Per | måndag 15 juni 2009, 7:27 e m
 49. Per:
  Hahahahahaha ja då vet jag PRECIS hur du har det 😉

  Publicerat av Tant Rasch | måndag 15 juni 2009, 10:00 e m
 50. Hej! Kul att se att du verkar ha det bra i livet (snubblade över intervjun med dig på kuriren.nu)… Roger här från Radio Luleå 1996-97 om du minns 🙂 (Herreminje vad tiden har gått, 12-13 år sedan…)

  Kommer nog inte kika in här ngt mer, jag läser sällan bloggar, men ville bara skicka en liten hälsning och en kram!

  Publicerat av Roger | tisdag 16 juni 2009, 3:19 e m
 51. Hej Roger! Va!? Var det så länge sedan det var så länge sedan.. Jorå, visst minns jag dig (hoppas jag, för namn är det lite så där med men det mååååste bara va du) å jag minns ditt långa hår, å ert undergroundband med kyrkogårdsmusik 😉 Har faktiskt undrat över hur det gått för dig med allt!

  Nå du kanske inte ser det här ändå, som du skrev men
  kram tebax

  Publicerat av Tant Rasch | onsdag 17 juni 2009, 5:01 e m
 52. Skulle bara önska Tant en glad och burkig midsommar. Här blir det snart grillning och sedan helkväll med betapet. Perfekt!

  Publicerat av Flingsalt | fredag 19 juni 2009, 4:51 e m
 53. Flingsalt:
  Tack du!
  Hoppas att din midsommar blev bra den också 🙂

  Publicerat av Tant Rasch | tisdag 23 juni 2009, 10:01 f m
 54. Tips på bra hälsoprodukter!

  http://www.alaskahalsan.com

  Mycke nöje!

  Publicerat av Joppe | fredag 26 juni 2009, 2:10 e m
 55. Tjena!
  gillar din sida nu…du hade gjort så snyggt och stilrent här *hihi* och att göra så här – gästbok, det var ju fränt och så måste jag ju då testa och lämna lite bokstäver efter mig!

  Jasså, du har 2 vita kissekatter hemma *mysigt* men kanske du kan sprida att Katt I Norr finns också? Man kan stödja genom att skänka allt möjligt förutom pengar och vill man kan man säkert just hjälpa en kisse som man fasnat för men inte kan ta hem – kanske hjälpa till med den kissens vaccination eller mat…

  Katt I Norr behöver allt stöd dom kan få – länkat till sin hemsida/blogg så dom får flera besökare som kanske kan stödja på olika vis, jag har tex. en transportbur som inte används som vi tänker skänka till dom, sen har vi tänkt ge en vaccination till någon av kattungarna *hehe* och eventuellt kanske i framtiden bli med egen katt…just från Katt I Norr – kastrera den såklart också!

  Men vi är ju egentligen inga kattmänniskor, så vi får se…annars ska vi försöka stödja på något vis…Länkat på min sida!

  Hoppas du/ni får en underbar lördag idag, vi ska ev. på hundutställningen i byn och se på agility om dottern behagar vakna snart *haha* små tonårs tjejer – sover länge på morgonen!!!

  //Mi@

  Publicerat av Mi@ | lördag 4 juli 2009, 7:49 f m
 56. Hej
  jag läste en kommentar av HeXOR på din blogg,och jag tycker att HeXOR verkar haj på kemi. Och då jag funderar över ett kemiskt dilemma,så skulle jag vilja fråga heXOR eller någon annnan ”kemist” om detta.

  Mitt kemiska dilemma rör borrelia och om det borrelia kan bli svårbehandlad, och innan jag går till doktorn eller fortsätter allt för mycket behandling, så skulle jag behöva rådfråga någon som är skarp på kemi.

  I så fall kan du skriva till min mejl-adres fom jag angett i fältet ovan.

  Tack och hej

  Publicerat av vitpilster | lördag 1 augusti 2009, 11:08 f m
 57. Du e bara bäst!
  KRAM!

  Publicerat av annika i sumpan | söndag 30 augusti 2009, 8:00 e m
 58. Oerhört mycket NPF-föreläsningar ni har i Norrbotten nu i september! Om jag hade anat det hade jag inte ge mina asperger-utbildningar och föreläsningar där (info: http://www.andet.se eller http://www.asperger-norrbotten.se). Vi har uruselt med anmälningar till Luleå, Boden och Arvidsjaur. Och sådär i Piteå. Svårflirtade kommuner m.m. där.

  Jag har förresten länkat till den här mycket trevliga webbplatsen från http://www.adhe.se

  Torbjörn A., aspergerutbildare

  Publicerat av Tor | lördag 19 september 2009, 7:33 e m
 59. Hej Torbjörn. Nej nej nej. Tänk inte så! Vi här uppe är sannerligen inte nedlusade med föreläsningar och utbildningar om asperger/adhd etc. om du tror det, utan detta att det plötsligt hålls flera stycken ska du hellre se som en slags magneteffekt! 🙂 Det behövs kunskap från olika håll framförda på olika vis för att den ska landa rätt – hos oss alla.

  Och för övrigt kommer du och jag att träffas i Luleå den 8:e. Då kommer jag att representera Attention Norrbotten och svara på frågor om vår förening. Det kommer säkert mycket folk. Det är bara det att norrbottningar kan vara lite sega i starten..!

  Vad roligt att du länkat till min blogg. Jag har lite rörigt här, men skriver faktiskt mycket om adhd och de andra diagnoserna inom NPF-spektrat.

  Hälsningar
  Lene (Tant Rasch)

  Publicerat av Tant Rasch | lördag 19 september 2009, 8:02 e m
 60. Hej!

  Flummig kanske är ordet för mitt bloggande – liksom bloggläsande. Jag suger i mig din blogg för att jag behöver den och andra ADHD-bloggar.

  Sedan ganska länge har jag länkat till dig (och läst) från min blogg ”Kostamatören” (numera på väg att avvecklas till förmån för en kommande ADHD-blogg och en särskild kost- och hälsoblogg) där har jag surrat kring kost (LCHF) och min sons ADHD. Jag är en som med min familj, ganska desperat, sökt det bästa – eller minst dåliga – boendet och någorlunda levbara livsvillkor. Flyttat en gång från ett riktigt Idyllien i Enskede i Stockholm, till en anonym och trist håla i Västra Götaland och är nu på väg tillbaks till Stockholm och en mindre idyllisk och mindre statustyngd, del av samma stadsdel, som den vi för tre år sedan flyttade iväg ifrån.

  Hela tiden handlar livet om att anpassa sig till de omständigheter, som bara liksom föds i spåren av all ADHD-action vår son skapar.
  (Min son är, precis som sin syster, adopterad så diagnosen är inte biologiskt ärvd från oss föräldrar, men efter allt läsande om NPF, har jag inga svårigheter att hitta diverse tecken på mer eller mindre ADHD och ADD i hela vår familj och i våra släkter. Livet är allmänt kaotiskt. Och man tar till vad man kan för att klara av det.

  Jag förväntar mig inte att du eller någon av dina läsare ska läsa hos mig. Mest bara för att jag känner igen mig så mycket i dina analyser och tankar kring dina flyttplaner, kan jag inte låta bli att länka till ett inlägg från igår i en av mina andra bloggar:

  http://mollalena.blogspot.com/2009/11/en-drom-ett-hopp-ett-liv.html

  Önskar dig och din familj allt gott inför flytten.

  Publicerat av Mollalena | onsdag 18 november 2009, 1:22 e m
 61. Jag är mycket för att rätt ska vara rätt. Och hoppas på att sanningen är frigörande, även om det är en klysha.

  Mycket är ju sagt om abc diagnos, och Adhd diagnoser. Vad man nu anser om diagnoser får man ju själv avgöra.

  Tanken för kidsen som får diagnos är att dom ska få adekvat hjälp. 2009 så fick man läsa om den ena efter andra Rektor som ansåg att abc diagnos var gojja. Tillsammans med att man inte möjligtvis kan ha ekonomiska resurser till att följa lagar om stöd för personer med t.ex Adhd i skolan. Om det nu skulle vara så att det är så att 3-7% har Adhd, och att 10% har abc diagnos, så skulle man ju kunna köpa att vi inte har råd med dessa kids som är i hoper.

  Men om det nu inte stämmer?

  Eva Kärfve och Gillberg bråkade ju av den explotion av diagnos som tydligt hade uppstått 2001. Enligt Eva så verkade hela sverige fullt med abc diagnostiserade personer. Vid det tillfället så var det ca 10-15.000 svenskar med abc diagnos eller något liknande futtigt antal personer. Men såna siffror samlar inga läsare ju. Då är det bättre att låta folk tro att det är 1 miljon.

  Många mammor, som nu kanske inte är så många när det kommer till kritan får ju kämpa på för att deras kids ska få hjälp. Samtidigt som skola säger att de är för många ungar.

  Men om man tar bort skälet ”så så många”.

  Om det nu idag är ca 25.000-50.000 personer med Adhd diagnos, vuxna som barn. Hur ska man motivera på politisk nivå, att man är ett cyniskt svin, som låter folk tro att abc diagnoser handlar om en omfattande grupp som är så många att man hur gärna man en vill, inte har råd mer. Om det är ett litet antal kids i praktiken, som är en pytteliten del av den påstådda mängd av diagnos ungar?

  Istället för abstrakta %saster hit o dit om antal personer som har abc diagnos. Så finns det exakt statistik för x-antal individer idag.

  Det här är ju inte lika glamoröst som 1-2.500.000 personer i Sverige som vissa galna psykiatriker har påstått.

  Ett litet blygsamt totalantal på max 200.000 personer (vuxna o barn), gör ju att ens bokstavs grupp är betydligt mindre än vad man gärna tror.

  Tittar man på befintlig statistik så är ju hela bokstavs epidemin en massmedial fantasi.

  Dom som pratar om höga procentsatser, blir väl besvikna av verkligheten: http://mirhepo.bloggagratis.se/2010/01/27/2462065-exakt-antal-svenska-personer-med-adhd/

  Psykiatrin må ha sina brister, och mycket är att önska, men dom för ju statistik för patient-antal. För alla dom mammor som råkar ut för rektorer som är snikiga, och hellre åker på spa för skolpengen, istället för att erbjuda stöd för dessa kids. Borde väl gagnas av att man skippar fantasi siffrorna om att det är 10% med Abc diagnos.

  På pappret, så har 2% av befolkning abc diagnos. Tillsammans med medicinering m CS motsvarar 0.1%. Vilket slår hål i den här bilden som scientologer gärna går ut med. Att psykiatrin är djävulen, och dom skriver ut amfetamin till alla ungar.

  Dessa siffror gör i praktiken att det finns et behov att frisera sin % lite. För Adhd (F98.8) som ligger på 0.25-0.5% av befolkningen och inte 3-7% som dom försöker lura i en. Känns ju realistiskt så här i efterhand.

  Det som jag har tyckt varit värst är för kidsens och mammornas skull. Där mammor ska behöva hävda sig emot folk som påstår att deras kids inte mår dålig, att det är en abc hysteri, och abc diagnoser är bluff etc…

  Om man nu hade varit uppriktig från 2000 med Adhd, Asperger och Tourettes, där man öppet gick ut med patient antal. Så hade det inte funnits nåt skäl överhuvudtaget att klaga om abc hysteri. Vart har den varit?

  Det har aldrig existerat någon abc hysteri inom psykiatri. Man har sedan 1998 varit väldigt sparsam att ställa abc diagnoser. Det har aldrig varit något medicinerings epidemi med amfetamin preparat, så det finns ingen orsak att ens knappt debattera om det är bra el dåligt iom att knappt nån käkar Ritalin/Concerta i Sverige.

  Det tog mig ca 2 veckor att få tag på dessa uppgifter från väldigt hjälpsamma myndighets personer. Vilket gör att jag undrar varför Attention och Massmedia inte har försökt att få fram dessa siffror. Dom har statistikförts sen 2002.

  Hela den löjliga cirkusen med Kärfve och Gillbergs borde ju ha tigits ihjäl, där båda parter klassats som media kåta knäppskallar.

  10 år med fantasier och spekulationer har gjort diagnoserna till ett skämt tyvärr för många. Och det relativt lilla och marginaliserade antal patienter hamnar i klämm.

  Vet inte om det här är till någon hjälp. Men nånstans så gagnar det väl dom få kids med abc diagnos, om man inte kan förvägra dom deras juridiska rätt till stöd. Pga att man påstår att det är så många att det är ingen ide att bry sig.

  Publicerat av Mikael | onsdag 27 januari 2010, 5:08 e m
 62. Hej!
  Har hittat hit via Genreps blogg.
  Jag bor i Värmland, ska på Attentions årsmöte på söndag den 14/2 i Karlstad, hörde att du skulle vara där också.

  Publicerat av SmulAnn | måndag 8 februari 2010, 9:53 f m
 63. hejsan!!
  vad heter den blå chihuahua hanen ? mvh

  Publicerat av liz | torsdag 4 mars 2010, 8:03 e m
 64. När jag kom för slutsamtal med läkare och annat så beskriver de mig med grava perceptionsstörningar och ”perfekta” kliniska tester som visar ADHD… De sade att jag har knappt någon autism kvar och att det inte räcker för en diagnos. De sa till mig att jag till och med uppfyllde kriterierna så perfekt att jag kunde få en DAMPdiagnos..

  jag är fortfarande arg på att fått en diagnos som oftast förknippas med dumbommar. Men det börjar släppa. Snart kommer jag kunna skämta om det som damptanterna på internet. Jag har DAMP men jag har också tourettes syndrom. Det är mycket ljud, ansiktsminer och kroppsrörelser som räknas som tics hos mig.. jag hatar det i viss mån. Det känns som om jag får en ny personlighet. Men det är ju fånigt att tänka så. Jag har ju haft det hela livet.

  Publicerat av Micaela | fredag 6 januari 2012, 5:52 e m
 65. Damptanten Micaela,
  vad härligt att du känner att du kan stå för dina diagnoser och har kommit på att det där med att ha nåt slags NPF, vare sig det är tourettes eller autism eller vad fasen som helst, inte handlar om att man är ointelligent! Däremot kan vi bete oss rätt galet, men det är helt normalt att göra det om man har adhd, tourettes eller är aspigare än nån annan 🙂

  Däremot, om man har fått en klockren NORMAL-diagnos (av någon.. sig själv kanske?) DÅ kan man verkligen få stora problem av sina galenskaper

  hehe

  Publicerat av Tant Rasch | fredag 9 mars 2012, 2:22 f m
 66. Long tajm, no hear! Ville bara kika förbi och lämna en sommarhälsning! 🙂 Kram

  Publicerat av babyborderline | lördag 6 juli 2013, 5:55 e m

Jag blir himla glad om du tar dig tid för en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

TANT RASCH ÄR SÅKLART EN HELT UNDERBAR

Månadsarkiv

Jag smygkollar

RSS Tarot . En del av mig

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Disneyland Can Wait

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Rebecca Rasch

RSS luleadf (bildblogg om Luleå damfotbolls A-lag)

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Marre och Jacki

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Min tama lillfirre Sushiann

David, Krokodilmördaren, Max och Maxine har fått sällskap av det bedårande nytillskottet

Besökare på sidan just nu

VARENDA TAGG :-)

%d bloggare gillar detta: