//
Borgeliga Beslut


En himla massa bra beslut

(så ni vet vad som gäller)

Inatt var det fullmåne och när den stod som fullast, förvandlades jag till BORGARE. Till att börja med kändes det en smula underligt, slipsen och de veckade armanibrallorna kändes lite som överkurs. Men efter en stund vande jag mig.

Jag fick massor av realistiska idéer redan de första 5 minuterna. Det har jag inte haft sedan mitt senaste hypomana skov.

Jag ringde Fredde R;s sekreterare och bokade in ett lunchmöte för att delge honom detaljerna. Han hade visst nån invigning på morgonen med kungen sade hon, men han kunde komma ifrån ett par timmar om jag gick med på att han landade sin privata jethelikopter på labyrinten här i Svartöstan. I vanliga fall hade jag självfallet sagt nej, labyrinten är faktiskt ett etablerat konstverk och vi borgare, visst har vi våra sidor, men vi värnar om konsten. Jag förklarar för Irmeli Elanderiel efteråt, tänkte jag. Konstnärer brukar trots sin navelskådande läggning vara flexibelt tänkande. Kanske kunde hon tänka sig släpa ihop stenarna som sveps bort, till ett gravröse istället.

Fredde dök upp som planerat. Vi drack varsin kopp gott kaffe vid strandkanten och satt spånade ett slag, så där som riktigt goda vänner gör då de träffas alldeles för sällan. Jag presenterade mina goda idéer. Han blev eld och lågor över de åtgärder jag tänkt mig skulle träda i kraft omgående. I enlighet med dynamikens gyllene regel bör man göra förändringar kvickt.

Och nu ska ni få höra vad som kommer att hända här framöver. Och ni kan tacka MIG för det!

Vi ska börja med att höja A-kassan igen så att inte bara facken utan även kassorna dör ut när pöbeln inser att medlemsavgifterna kostar mer än bostadshyrorna, vilka förresten ska tas bort. Vi ska istället införa betalhus där man lägger 19.90 kr per minut som man bor. Vi ska också dra in alla bidrag samt fri sjukvård.

Aborterna har ökat igen enligt nyheterna de senaste månaderna. Detta blodiga otyg bör stävjas.
Jag vet inte hur mycket det kostar landstinget att utföra en abort, men kan det vara nåt bortåt 8000 – 15000 kr? Och kejsarsnitten, herreminje – där kan vi spara in på stålar. Det blir det slut med.

Att hålla den okunniga massan sysselsatt ska vi i fortsättningen göra på ett bättre vis. Vi förbjuder all information på ungdomsmottagningarna, gyn, mödravården och BB om preventivmedel och avbrutna samlag, och låter istället Statsministerns snygga fru läsa in en suggestiv radioslinga vilken ska ersätta Radio Rix skvalande i väntrummen. Fru R ska på denna slinga mana landets kvinnor i alla åldrar att föda stora barnaskaror för Svea rikes skull. Minst 10 barn var.

Vårdcentralerna ska vi stänga redan nästa vecka. De delar bara ut plåster på dem trots allt. Hela den offentliga sektorn ska vi dra in frikorten för, medicin, läkarbesök och operationer. Sådant ska man inte slösa på patrask. Istället ska vi applicera idén om frikorten på städtjänster i hemmet om de överstiger 1800 kr per år. Därför behövs heller inte apoteken. Dem förbjuder vi förresten också, bara för att visa vem som bestämmer.Vi släpper spritmonopolet på samma gång, frikorten kommer att gälla även där.

Sedan det här med skilsmässorna. Dem förbjuder vi. Liksom kyrkorna. Vi startar en politisk sekt i stället dit folket ska betala skatt till. Samt sitt 60: onde. Det är vanligt inom sekter. På bruttot, givetvis. Då är de sociala avgifterna inbakade. Vi kallar det medlemsavgifter för vi har ju ändå lovat att slopa skatterna. Och nu när a-kassorna är borta har folk pengar kvar till statens sektkassa.

Den ideella tredje sektorn, den socialekonomiska, ska bli obligatorisk. Landets alla fotbollsföräldrar ska i fortsättningen sköta marknadsservicen för hela landet istället för att lalla omkring på parkeringsplatserna och peka vart folk ska parkera under Pite Summergames etc.

Nej nu, gott folk och tillika undersåtar, jag har inte tid att sitta här och kallprata längre. Byxorna börjar bli skrynkliga. Ni kommer hur som helst att inom den närmaste framtiden upptäcka vilka insatser som gjorts.

Vad det är HÄRLIGT att vara borgare!

 

Med vänlig hälsning

Tant Rasch
Svartöstan.

 

Annonser

Diskussion

One thought on “Borgeliga Beslut

 1. Jag upptäckte nyss att sidorna I ”TANT RASCH SKRIVERIER” inte blir automatiskt daterade!

  ”En himla massa bra beslut” skrev jag sommaren -07 i ett helt annat sammanhang än den här bloggen men den hamnade här också.

  Mvh

  L

  Posted by Tant Rasch | fredag 22 februari 2008, 5:48 e m

TANT RASCH ÄR SÅKLART EN HELT UNDERBAR

Månadsarkiv

Jag smygkollar

RSS Tarot . En del av mig

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Disneyland Can Wait

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Rebecca Rasch

RSS luleadf (bildblogg om Luleå damfotbolls A-lag)

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Marre och Jacki

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Min tama lillfirre Sushiann

David, Krokodilmördaren, Max och Maxine har fått sällskap av det bedårande nytillskottet

Besökare på sidan just nu

VARENDA TAGG :-)

Annonser
%d bloggare gillar detta: