//
Maktkunskap

Varning för urspårningar i alla riktningar. Samt överkurs.
Och galenskaper – givetvis!

tr3

Jag skrev ett slags kåserande inlägg (idag) den 21/10-07 om bloggbröllop. Bloggbröllop till salu var rubriken. Jag hade självfallet en tanke bakom mitt inlägg, tro inget annat. Jag vet bara inte alltid hur jag ska uttrycka mig för att nå fram. Det jag vill säga blir ofta liksom för långt, för kort, för obegripligt och långsökt eller t.om för förolämpande.

Det jag i första hand tänkte var att det kunde va trevligt om vi använder oss av Internet medan det fortfarande är något så när tillgängligt (gratis). Det finns många virtuella rum men jag snöade fast på blogganvändandet för tillfället. Jag funderar över om det inte är dags att vi vidareutvecklar bloggvärlden på fler sätt att använda en blogg än vad vi gör nu, tänkte jag. Bloggen, som från början bara var en sketen databikt till den nördige sysopen, över va fasen som hände när BBS: en kraschade nu igen, är sedan slutet på förra seklet detta nya sekels vecko- och dagstidning. Nedklottrad av såväl kungar som patrask. Alla vill sticka ut förstås, besöksiffror är vår tids absolut finaste statussymbol och en del misslyckas över förväntan då de är tvungna att stänga ned sina skrattretande men förnedrande bloggar för att de gör folk lessna och byter ”upp sig” till kändisar istället. Det är för jävla tradigt, tycker ni inte? *gäspar stort*

Näe, det är dags för praktiska bloggar, anser jag, för är less på den här informationen som jag inte orkar leta reda på själv längre. Jag kunde lika gärna skriva den själv. Jag utvecklas inte. Så känns det.

För övrigt är informationen på webben för splittrad och det fattar väl vem som helst att mycket av den där informationen allt mer har blivit ett maktmedel för näringsliv och politiker att valla in likt boskap, brännmärka och skoninglöst tjäna ännu mera pengar på!
Inte? Men hallååååååå! Information är våra nya stålar! Vi ska idga byteshandel med den. Sedlarna är förlegade och för den delen, kontokorten också.

Japp, det är information som gäller och här gäller detsamma som tidigare. Vi, patrasket, ska hållas utanför det som egentligen sker i den nya tidens korridorer, trådlösa nätverk, 3G etc. Och det är skitlätt för dem som tjänar på det. Va fan, vi är snart fjärrstyrda hela bunten. Framför allt tillväxten, dvs barn och tonåringar överbelastas med virtuella behov de inte kan leva utan, ringsignaler och Lunarstorm. Det heter att de kan leta reda på sånt de behöver veta, gärna epostvägen. Sexualkunskaper vi inte trodde fanns laddas nu ned i våra 13-åringars (allt färre?) hjärnceller via SPAM. Livets skola a´la 2007. Fördumningen av oss, folket sker sakta men säkert(se själva!!!) och vi hjälper så gärna till själva. Huvudsaken ingen tar i ifrån oss våran nya 60′ finlirar-tv och den nya stadsjeepen.

Så varför blir vi då dummare och dummare? Ja, säg det. Kanske är det behovet av att slippa tänka på att vårt högteknologiska liv skulle bli jävligt jobbigt annars? Som det nu är finns det experter till sånt för övrigt, det är väl skönt *sarkastiskt*. Vilka för övrigt, det är jag säker på, hejar på den tekniska utvecklingen för de är vinnarna. Oja, du förstod rätt. Vi andra, användarna, är losers. Jag säger inte att det var bättre förr, men inte fan är det BÄTTRE nu. Tänk bara vad långt man kunde komma med en Volvo Amason och en ståltråd. Numera lämnar man in en liten låda till bilverksta´n och mumlar nåt förvirrat om att kärran stannade. Inte för att den hade kunnat lagas med lite ståltråd eller så. Det var bara ett par exempel.
Hm. Eller fan vet? Kanske löder de fnissande fast en millimeter ståltråd i fikarummet och där står man som ett okunnigt fån framför kunddisken och väntar och tror att det är nåt överjordiskt ingenjörskonst som ska till och betalar glatt de 4 800 kronorna. För en millimeter ståltråd och lite fniss.

Äh, jag har inte svaren på allt för jag hör allmer till de korkade jag med. Förresten kan ni väl googla och ta reda på dem själva! Ha ha ha. Men var beredda på att fastna i all publikfriande och underhållande dynga i sökresultaten. Och inte för att jag vill låta undervisande på nåt vis, men visst begriper ni att er trafik webloggas till sysopen.. vi lever i ett kontrollsamhälle av rang (och den som har mest pengar, jag menar KUNSKAP… styr kontrollerna) och att allt gratisarbete datasnillen och andra låglöneprogrammeringsslavar på gräsrotsnivå utför genererar stålar, eller vad säger jag, stålar? Jag menade enorma mängder av övergripande information. Och den menar de där ”uppe” är deras egen jävla egendom! Ingen annan tillgodo. Fattar ni!? Det är på det viset information förvanskas och manipuleras av marknaden i ett antal skepnader och bestämmer åt oss vad vi ska få veta. Och tycka.

Undrar om det är nåt på tv?

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

TANT RASCH ÄR SÅKLART EN HELT UNDERBAR

Månadsarkiv

Jag smygkollar

RSS Tarot . En del av mig

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Disneyland Can Wait

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Rebecca Rasch

RSS luleadf (bildblogg om Luleå damfotbolls A-lag)

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Marre och Jacki

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Min tama lillfirre Sushiann

David, Krokodilmördaren, Max och Maxine har fått sällskap av det bedårande nytillskottet

Besökare på sidan just nu

VARENDA TAGG :-)

Annonser
%d bloggare gillar detta: