//
du läser...
ADHD - NPF

Stopp för scientologernas trix på Wikipedia

Bloggtidningen berättar nu att Wikipedia nu tar tag i Scientologernas framfart på Wikipedia. Uppslagsverk på wiki där vi vanliga dödliga själva kan fylla i information om olika ämnen, som kan vara helt fel om det inte authentiseras av andra – så man måste dubbelkolla.

(Det borde kanske skrivas om en del om en hel del på wiki, men det blir liksom inte av – eller hur? 😉 )

Att peka på fingret som pekar på problemet istället för på problemet är ett smidigt sätt att distrahera människor genom manipulation.  Scielogs frontfigurer här i Sverige lobbar i varenda kommunhus, i varenda sketet kontorsrum till varenda liten uttråkad kommunpolitiker som inte ver hur eller har tid hålla sig uppdaterad med annan ”kunskap” än vad som sticks under näsan på honom eller henne som sanningar om människor med NPF. Och inte vet jag vad alla ni andra tycker, men inte fasen ska vi väl behöva tävla om vem som först hinner ut med information för att öka kunskaperna till våra makthavare?

Vi är många som har lessnat samt retat oss på det fanatiska arbete Scientologisekten lägger ner på sin kamp för att utmåla psykiatrin som djävulen själv och jag vet inte allt de hittar på. De ifrågasätter speciellt neuropsykiatriska diagnoser (NPF) och får på det viset det att låta som om det faktiskt pågår debatt om att diagnoserna ens existerar. De är mycket skickliga på detta, och då menar jag det inte i positiv bemärkelse.

Att påstå att det inte finns vetenskapliga belägg eller forskning på områden som det finns så mycket forskning på som helst (Ja, det sker IRL, på diskussionsforum, i bloggar etc) , är förödande för vanliga människor som inte har vare sig möjlighet eller förmåga att ta reda på om det stämmer när de står ”mitt i kaoset”r. Men det finns alltså ingen ADHD-debatt annat än i deras krig mot psykiatrin – och man drogar inte barn med concerta, ritalin och amfetamin när man medicinerar barn OCH vuxna med väldigt små mängder per dag. Ungefär som att dricka en kopp kaffe istället för att bälga i sig ett ett helt paket.  Däremot kan man debattera när man har ADHD, men det är som sagt var – en helt annan sak!

Så vi får hoppas att det Wikipedias gäng försöker göra, pga av att Scientoligerna använder fula trix för att föra fram sitt budskap, hjälper. Vi får även hoppas att journalistkåren dubbelkollar ifall de hänger på wikipedia för att förkovra sig om sagda religiösa organisaton.

———————————————-
Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , ,

Annonser

About Tant Rasch

"DAMPTANT MED RÄTT ATT PÅVERKA" Lene Rasch är förmodligen en rätt vanlig tant i 50 års-trotsen med hyperaktiva egenskaper.

Diskussion

9 thoughts on “Stopp för scientologernas trix på Wikipedia

 1. Word!

  Jag funderar mycket över hur mycket energi som det egentligen är värt att lägga på det, och hur man isf gör på bästa sätt. Jag vet inte, hur stort ÄR egentligen hotet från den antipsykiatriska rörelsen?

  Posted by Immanuel Brändemo | söndag 31 maj 2009, 6:46 e m
 2. jäklar jag skrev en lång kommentar, men den försvann.

  Den gick i stort ut på att scientologerna själva anser att de besitter bra mycket mer makt i hela värdlen – än vad de har, och att de inte har all den makten beror på att folk lagt ner energi för att säga ifrån.

  🙂

  Posted by Tant Rasch | måndag 1 juni 2009, 4:00 e m
 3. Undrar sa flundran om det är nån scientolog-tomte som fick Expressen att skriva Narkoooootika-rubriken häromdagen, där det skrev att narkotika gavs till barn, utbrända mammor och fångar.

  Senare i artikeln stod det att utbrända mammor ofta vara odiagnostiserade och obehandlade kvinnor med ADHD.. Det är ju lite skillnad det.

  Vad trött man blir. Är det inte svårt nog ändå, utan skräckpropagandan? Så himla synd om nån skulle tveka att testa medicin pga det. Inte för att medicin hjälper alla, men ändå…

  Posted by alfapetsmamma | måndag 1 juni 2009, 7:58 e m
 4. Alfapetsmaman. Jag har inte läst artikeln. Har du en länk?
  Men det är faktiskt alldeles sant, narkotika, eller rättare sagt – narkotikaklassade läkemedel, ges faktiskt till fångar, utbrända mammor och barn med ADHD-problematik. Vilket är helt i sin ordning. De som inte hjälps av medicineringen eller som mår dåligt av den eller kanske väljer bort den av andra orsaker, käkar den inte. Vilket också är helt i sin ordning.

  Å sanna mina ord, jag skrev ett inlägg för ett tag sedan och där tog jag upp att jag trodde att nästa s.k ”adhd-debatt” som kommer att ”flamma upp” från ingen stans (som vanligt) kommer att gälla ADHD-studien på Norrtäljeanstalten där de intagna som man man utredde och fick diagnos sattes in på tex Concerta och Ritalin. Studien fick mycket positiva resultat.

  Länk till inlägget jag skrev: https://lenerasch.wordpress.com/2009/05/09/ska-man-idas-bry-sig-i-fler-sk-adhd-debatter/

  Posted by Tant Rasch | måndag 1 juni 2009, 9:07 e m
 5. Åh, jag sökte jobbet på Norrtälje-anstalten. Jag fick det inte, men jag har hört att den som fick det är bra.

  Länk till Expressen-artikeln kommer här

  http://www.expressen.se/Nyheter/dokument/1.1583755/narkotika-till-barn-mammor-och-fangar-slar-forsaljningsrekord

  Visst är det så att centralstimulantia är narkotikaklassat, men säger man narkotika går associationerna till knark och missbruk. Och ska det talas om missbruk vore det väl bättre i sammanhanget att peka på att behandlad ADHD minskar risken för missbruk och självmedicinering? Mer rättvist liksom…

  Vidare, CS är visserligen knarkbart, om man nu vill det, men det är ju Tradolan och annat som folk petar i sig mer av än det vi får. Om man nu ska prata missbrukande av receptbelagda saker. Jada jada dubbeljada. Jag tyckte artikeln kändes som skräckpropaganda mer än nåt annat.

  Och så allt jidder om att det vore bättre om diagnoser inte fanns, för då skulle alla få vara mer som de är..? (Det var reaktionen på t ex Allt för föräldrars sajt, efter länkande om Expressen-artikeln).

  Vad hindrar folk att vara mer förstående och toleranta mot all slags avvikelse från majoritetsnormen? Det faktum att nån har namn på sin eljesthet? Det låter jädrigt konstigt tycker jag.

  Som om man skulle ha lättare att fördra att nån var fjollig för att den inte kallar sig homo typ..? Om man nu har svårt för den slags avvikelsen från medianen vill säga.

  Posted by alfapetsmamma | måndag 1 juni 2009, 10:52 e m
 6. Här är artikel – http://www.gt.se/Nyheter/dokument/1.1583755/narkotika-till-barn-mammor-och-fangar-slar-forsaljningsrekord Visst ser det ut som att argumenten kommer från typiska scietloger. Ganska klumpig journalist som inte själv begriper vilken skada en sån rubrik gör….där fanns en hel del naiva bloggare som länkade också med kommentarer som:

  Usch, vad hemskt.

  Ja, gud vad hemskt, att människor blir behandlade och får ett värdigt liv.

  Nere i kommentarerna släppte de igenom en KMR-fanatiker. I kommentarens brödtext fanns en scitlog-länk infogad. I slutet länkades det till mänskliga rättigheter.Men den är borttagen nu.

  Här är ytterligare en artikel med samma ingångsvinkel:
  http://www.gt.se/Nyheter/1.1579635/sjukt-mycket-pengar-darfor-matas-vi-med-piller#comments

  Det är inte annat än att man kan tro att scientologerna lobbat på expressen, eller så är journalisterna ifråga sommarvikarier.

  Posted by Flingsalt | tisdag 2 juni 2009, 9:26 f m
 7. Men vad fanken? Jag la ju in länken??? Och skrev en massa mer? Vad trött jag blir…

  Posted by alfapetsmamma | tisdag 2 juni 2009, 2:32 e m
 8. Vad bra att att ni lade in dem! Jo, A-mamman, även om du har en godkänd kommentar sedan innan så hamnar du i ”spamtullen” när du lägger in länkar. Men håller med, det är skitjobbigt att de verkar fösvinna istället för att det står att kommentaren väntar moderering.

  NU ska jag läsa vad ni skrivit också… 🙂

  (och vad är det med wordpress, varför syns inte de styckebrytningar man gör i kommentarerna?)

  Posted by Tant Rasch | tisdag 2 juni 2009, 4:57 e m
 9. Den 17/6-09 så får Scientologerna sin dom av Franska Staten där en kvinna krävt tillbaka 200.000:- som hon lagt på denna bedrägliga sekt!
  Så rädda blev sekten så de lovade att betala tillbaka dessa pengar!
  Kanske kan detta bli ett prejudikat och att efter domen, (om det nu inte sitter hjärntvättade scientologdomare i rätten) så kan alla de som givit sina pengar till sekten i sin naiva tro, (tvärblåsta?) och när de vaknat upp ur denna förföriska dröm återkommit till jorden och ser att den sanning, medmänsklighet, bron till frihet och allt annat inte är något än, ”Bullshit”.

  Posted by Peter Brych | söndag 7 juni 2009, 1:17 e m

Jag blir himla glad om du tar dig tid för en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

TANT RASCH ÄR SÅKLART EN HELT UNDERBAR

Månadsarkiv

Jag smygkollar

RSS Tarot . En del av mig

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Disneyland Can Wait

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Rebecca Rasch

RSS luleadf (bildblogg om Luleå damfotbolls A-lag)

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Marre och Jacki

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Min tama lillfirre Sushiann

David, Krokodilmördaren, Max och Maxine har fått sällskap av det bedårande nytillskottet

Besökare på sidan just nu

VARENDA TAGG :-)

Annonser
%d bloggare gillar detta: